Mogyoróvajas keksz

2010-09-21

sponsored links

 

Régi blog 31.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megörököltem egy üveg mogyoróvajat, hogy hátha én tudok vele valamit kezdeni, mert amúgy elég pocsék íze van. Az egyik kiskönyvemben van mogyoróvajas kekszrepcet, de abban egy szem cukor sincs és sajna az a tapasztalat, hogy csak minden második süti sikerül a könyvbõl, úgyhogy nekiálltam inkább keresgélni a blogok között. Nagy nagy szerencsém volt, Macikonyhánál találtam egy nagyon szimpi receptet, és állítom, hogy ez a tökéletes mogyoróvajas keksz! Persze nincs mivel összehasonlítani, de ha egyszer nagyon ízlik, akkor nem is keresgélek mást.

 

Recept:

  • 10 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg mogyoróvaj
  • 18 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna

A sütõt elõmelegítjük 190 fokra. A vajat és a mogyoróvajat robotgéppel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojást, majd habosra keverjük. Végezetül beledolgozzuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is. Diónyi golyókat formálunk a tésztából, és sütõpapírral bélelt sütõlapra tesszük õket, kerekre lapítva. A tetejét tetszõlegesen berovátkázzuk és az elõmelegített sütõben 10-15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy az alja ne égjen meg, csak enyhén barnul a teteje sülés közben, úgyhogy becsapós a dolog. Amikor kivesszük a sütõbõl, még viszonylag lágy az állaga, de hûlés közben megszilárdul.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koalac.blog.hu/2010/09/21/mogyorovaja...

sponsored links

Keres?s