Mogyorós csokoládétrüffel

2017-12-10

sponsored links

Karácsonyra ajánlok ismét egy nagyon finom édességet, ezúttal egy bonbont. Ez azok számára is nagyon finom lehet, akik amúgy nincsenek túlságosan oda a csokoládéért (mint én is). A munka sem sok vele, a várakozási (hûlési, fagysztási) idõket azonban türelmesen ki kell várni. 


Mogyorós csokoládétrüffel  

Hozzávalók (18-20 darabhoz): 25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 2 dl tejszín, 10 dkg fehér csokoládé, 18-20 egész szem + kb. 5 dkg erdei mogyoró, 1-2 evõkanál cukor.


Elkészítése: Az étcsokoládét összetördeljük, ráöntjük a tejszínt, és vízgõz fölött összeolvasztjuk. Simára kavarjuk, hagyjuk kihûlni, majd néhány órára hûtõbe tesszük, hogy jól megdermedjen. Az egész mogyorószemeket száraz serpenyõben enyhén megpirítjuk, majd rászórjuk a cukrot, hagyjuk megkaramellizálódni, és az edényt erre-arra mozgatjuk, hogy a karamell bevonja a mogyorószemeket. Deszkára borítjuk, és miután kézmelegre hûlt, a szemeket szétszedjük, hogy ne ragadjanak egymáshoz. Ezután teáskanálnyi adagokat veszünk a megdermedt csokoládéganázsból, egy-egy karamelles mogyorót szúrunk a közepébe, majd kesztyûs vagy állandóan hideg vízbe mártott kézzel szép golyókat formázunk. Fagyasztóba tesszük, hogy jól megdermedjenek. Ezután a bonbonokat rácsra helyezzük, mindegyikre csorgatunk 1-1 teáskanálnyi olvasztott fehér csokoládét, illetve megszórjuk az 5 dkg megpörkölt, és késsel durvára darabolt mogyoróval. Hûtõben tároljuk, hogy ne puhuljanak meg. 




Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/12/m...

sponsored links

Keres?s