Mogyoró torta fondanttal, radinába

2010-09-09

sponsored links


Hozzávalók:
  • Tésztához:
    • 7 tojás szétválasztva
    • 6 evõkanál cukor
    • 13 evõkanál víz
    • 9 evõkanál liszt
    • 100 g õrölt-pörkölt mogyoró (sótlan)
    • 1 kávéskanál õrölt fahéj
    • 2 evõkanál barna rum
  • Krémhez:
    • 400 ml tejszín
    • 250 g mascarpone (Tehén tejszínbõl préselés nélkül készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz lágysajt. Forrás: Wikipédia)
    • 140 g cukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 100 g õrölt-pörkölt mogyoró (sótlan)
    • 2 evõkanál kakaó
    • 1 teáskanál õrölt fahéj
Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és a vizet majd egy mixer segítségével kemény habot verek belõle. Ezt követõen apránként hozzáadjuk az õrölt-pörkölt mogyorót, a kávéskanál fahajat, a rumot és a lisztet miközben folyamatosan kevergetjük. Egy 24 cm-es csatos torta formát kibélelünk sütõ papírral, beleöntjük a  masszát majd elõmelegített sütõben körülbelül 40 percig sütjük.

A tejszínt egy kézi mixer segítségével kemény habbá verjük , hozzáadjuk a mascarponet, jól összedolgozzuk, majd belekavarjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az õrölt-pörkölt mogyorót, a kakaót és a fahajat. Felhasználásig hûtõben tároljuk.

A kihûlt tésztát három lapra vágjuk és megkenjük az elõzõleg elkészített krémmel majd ízlés szerint díszítjük.

Jó étvágyat!
Fondantina



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Fondantina/~3...

sponsored links

Keres?s