Mit eszik a vegagyerek?

2017-01-18

sponsored links

 

KezdĂŒnk elĂ©rni arra a pontra, amikor mĂĄr Ákos is nagyjĂĄbĂłl ugyanazt eszi, amit mi. HurrĂĄ, mert Ă­gy nem kell kĂ©tfĂ©lĂ©t fĂ”znöm… persze idĂ” Ă©s lehetĂ”sĂ©g hĂ­jĂĄn Ákos kapott bio bolti babapĂŒrĂ©ket is, mert egyszerĂ»en nem tudtam kĂ©tfĂ©lĂ©t fĂ”zni a gyerekek mellett. NĂ©ha kimerĂŒltek a kapacitĂĄsaim Ă©s annyi dolog törtĂ©nt egy dĂ©lelĂ”tt sorĂĄn, amikor egy ebĂ©d elkĂ©szĂ­tĂ©se 2-3 ĂłrĂĄt is igĂ©nybe vehet, hogy nem tudtam Ákosnak kĂŒlön fĂ”zni. Mivel nĂ©hĂĄny napja betöltötte az elsĂ” Ă©letĂ©vĂ©t, Ă­gy mĂ©g lazĂĄbban kezeljĂŒk az Ă©tkezĂ©sĂ©t Ă©s egyre több mindent kĂłstol. SzerencsĂ©re az Ă©tvĂĄgya is megjött hozzĂĄ! Legnagyobb kedvence az avokĂĄdĂł, vacsorĂĄra sokszor eszik ezt, kĂ©pes megenni akĂĄr egy 3/4 darabot is. A minap zöldsĂ©ges vöröslencseragut kĂ©szĂ­tettem neki, az is nagyon Ă­zlett. KiprĂłbĂĄlta mĂĄr a natĂșr kölesgolyĂłt, szintĂ©n kedvenc lett. AlmakompĂłt, almĂĄs glutĂ©nmentes gabonakĂĄsa mindig nyerĂ” reggelire. Egy Ă©ves korĂĄban kapott glutĂ©nt elĂ”ször, bio Pipacs kenyĂ©rbelsĂ” formĂĄjĂĄban. Szereti az aprĂł kenyĂ©r falatokat nyammogni. Inni anyatejet Ă©s vizet iszik.

Ádinak most vĂĄltozĂł az Ă©tvĂĄgya, hol nagyon sokat eszik, hol kevesebbet. Reggel Ă©bredĂ©s utĂĄn szinte az az elsĂ” mondata, hogy csinĂĄljunk smoothiet, vagy ahogyan Ă” mondja: mĂștit. AlkalmankĂ©nt zabkĂĄsĂĄt is fĂ”zök, almakompĂłttal Ă©s mandula-vagy kesudiĂłvajjal esszĂŒk. Nagy kedvence most a tĂ©szta, a galuska – többször kĂ©ri hetente, hogy ezt fĂ”zzek. A sĂŒlt zöldsĂ©gek mellĂ© szeret ketchupot enni, az uborkĂĄra citromlevet csepegtetni… meg Ășgy ĂĄltalĂĄnossĂĄgban mindenre szeret citromlevet csepegtetni. Eszik Ă©dessĂ©get is, de nem tĂșl sokat, szerencsĂ©re nem is kĂ©ri. NĂ©ha csinĂĄlunk közösen datolyagolyĂłt, abbĂłl eszik pĂĄrat, vagy sĂŒtĂŒnk valamilyen muffint Ă©s abbĂłl is eszik egyet-kettĂ”t vagy csinĂĄlunk forrĂłcsokit Ă©s azt isszuk dĂ©lutĂĄn.

És akkor Ă­me a fotĂłk az Ă©telekrĂ”l, amelyeket oktĂłbertĂ”l decemberig ettĂŒnk… termĂ©szetesen minden vegĂĄn!

Paradicsomos gnocchi (maga a gnocchi bolti, nem håzi készítésû) kapribogyóval, fokhagymås leveleskel, uborka

Fûszeres, pirított szejtån kebab, kurkumås rizs, pårolt fokhagymås spenót és citromos joghurt szósz

Zöldség curry citromos quinoåval

PirĂ­tott szejtĂĄn virsli burgonyapĂŒrĂ©vel Ă©s fokhagymĂĄs citromos leveleskellel

Ákos: spenĂłtos gabonakĂĄsa (glutĂ©nmentes, kerĂŒlt bele egy kevĂ©s fokhagyma is – mindet megette), Ádi ebĂ©dje: krĂ©mes paradicsomos babragu spenĂłttal Ă©s barnarizzsel

MaradĂ©k krumplipĂŒrĂ©bĂ”l ĂșjhagymĂĄs krumpli fasĂ­rt, hagymĂĄs bab, fokhagymĂĄs citromos leveleskel Ă©s Ákos bebombĂĄzta a kĂ©pet a zsurmi kezĂ©vel ?

ZöldsĂ©ges lencsĂ©s bolognai spagetti (Jamie receptje – imĂĄdjuk!)

FokhagymĂĄs pirĂ­tott tofu, tepsiben sĂŒlt zöldsĂ©gek

Fûszeres, pirított szejtån kebab, kukoricås rizs, pårolt brokkoli, szezåmos joghurt szósz

Amikor anyĂĄnak nincs kedve fĂ”zni… rendeltĂŒnk uborkĂĄs Ă©s avokĂĄdĂłs sushit, vagy ahogy Ádi hĂ­vja: tutit! ? A gyömbĂ©rbĂ”l Ă©s wasabibĂłl nem evett!

Az egyik karĂĄcsonyi menĂŒnk: diĂłsĂŒlt, sĂŒtĂ”tökös krumplipĂŒrĂ©, pirĂ­tott narancsos kelbimbĂł, rukkola Ă©s egyĂ©b zöldek salĂĄtĂĄja

A mĂĄsik karĂĄcsonyi menĂŒnk: töltött kĂĄposzta (most nem fĂŒstölt tofuval kĂ©szĂ­tettĂŒk, hanem gombĂĄval – nagyon finom volt Ă­gy is)

 


Folytatás a blogon ... www.zizikalandjai.com/2017/01/mit-esz...

sponsored links

Keres?s