Miso pasztás sütõtök

2015-02-04

sponsored links

misosutotokkis01.jpg

A sütõtök finomságát a végtelenségig lehet fokozni, egy ilyen fantasztikus élmény ez a miso pasztával készülõ japán étel. Ékes bizonyítéka mi mindent kihozhatunk egy egyszerû zöldségbõl. Olyan sonkatököt válasszunk hozzá, amelyiknek minél hosszabb a felsõ, még magtalan része. Így több szeletet tudunk belõle levágni. Ennek áthidalására nem csak keresztben vágott kör alakúak lehetnek a szeletek, hanem akár hosszában vágott téglalapok. Legfinomabb végeredmény pedig, nem véletlenül a hokkaido tökbõl lesz.

A sütõtök is a téli melegítõ zöldségek közé tartozik. Kiemelkedõen magas a karotintartalma és rengeteg vitamint, aminosavat, találunk benne ezért rendszeres fogyasztása nem is hagyja romlani a látásunkat, jót tesz a szívmûködésnek, veséknek, és a májunknak. A zöldségek között bajnok vastartalomban. B vitaminokat, C , E vitamint tartalmaz (különösen sokat a tökmag). A sütõtök ezen kívül tele van pektinnel, amely nagyon jól kijuttatja szervezetünkbõl a méreganyagokat. A tök javítja a bélmûködést, elhárítja a székrekedést. Vízhajtó, de nem izgatja a veséket.

Különösen hasznos a sütõtök fogyasztása

  • májbetegség ...

Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2015/02/04/miso...

sponsored links

Keres?s