Mindenki másképp csinálja...

2017-06-20

sponsored links



Hogy milyen egy igazi lasagne? Nincs értelme vitázni errõl, hiszen valahol olyan ez, mint a lecsó vagy mint az egykori LGT sláger: mindenki másképp csinálja. Nálam évek óta az alábbi recept a favorit, nem is variálok vele soha, mert a család így, ebben a formájában él-hal érte. Ha azt kérdezem, hogy hétvégén mi legyen az ebéd, az elsõ három ötletben biztosan szerepel a lasagne. Úgyhogy most megosztom veletek az én verziómat, aztán mindenki saját ízlése szerint módosíthatja, variálhatja.  

Lasagne

Hozzávalók:
a raguhoz:
50 dkg marhahús
1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
1 nagy fej hagyma
1 szál sárgarépa
1 zellerszár
olívaolaj
só, bors
fél üveg vörösbor
ízesítésnek oregano és bazsalikom
a besamel mártáshoz:
6 dkg vaj
4 dkg liszt
5,5 dl tej
õrölt szerecsendió
só, bors
5 dkg õrölt parmezán
9 lap száraz lasagne lap

Elõször a ragut készítjük el. A hagymát, a répát és a zellerszárat megtisztítjuk. Robotgépben apróra vágjuk (kézzel is darabolhatjuk, de minek ha van gépünk:)) és az olívaolajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a darált húst és pirítjuk, amíg a hús elveszti a vörös színét. Beleöntjük a paradicsomkonzervet, fûszerezzük és felöntjük a borral. A lángot kisebbre vesszük, az edényt lefedjük és 1 órán át fõzzük, amíg jól besûrûsödik. 
A besamelhez a vajat megolvasztjuk és beletesszük a lisztet. Folyamatos kevergetés mellett 3 percig fõzzük, majd lassan felöntjük a tejjel. Fûszerezzük és tovább kevergetjük, amíg besûrûsödik. Ekkor félrehúzzuk, belekeverjük a reszelt parmezánt és lefedjük folpackkal, hogy ne bõrösödjön.
Összeállítjuk a lasagne-t. Egy közepes tepsit kivajazunk. Alulra teszünk egy réteg húst, erre jön a besamel, majd három lap tészta. Addig ismételjük amíg elfogy az alapanyag. A legtetejére kerüljön a besamel. Reszelünk még rá egy kis parmezánt, alufóliával lefedjük és 180 C-os sütõben 45 percig sütjük. Levesszük a fóliát és még 10 percig sütjük tovább. Ha elkészült kivesszük a sütõbõl és 10 percig pihentetjük tálalás elõtt.



Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2017/06/mind...

sponsored links

Keres?s