Minden nap egy marék dió

2015-01-22

sponsored links

diofelekkis01.jpg

A diófélék, mint a mandula, kesudió, makadám dió, pekándió, pisztácia, török mogyoró, fenyõmag gazdag fehérjékben, telítetlen zsírokban, tartalmaznak sok, a szervezet számára  fontos vitamint és ásványi anyagot.

Egy ezzel kapcsolatos átfogó kutatás szerint, melyet a Luizianai  egyetemen végeztek, és 14386-an vettek részt benne, bebizonyosodott, hogy elegendõ napi 44 gramm ezekbõl a diófélékbõl, hogy jelentõsen javuljon az étrendünk minõsége. A tudósok megállapították, hogy akik dióféléket fogyasztottak átlagosan sokkal jobban avagy helyesebben, táplálkoztak mint akiknek nem tartalmazott dióféléket az étrendje.

A kutatók azt javasolják, hogy étrendünkben minden nap szerepeljenek a diófélék.  

Egy másik kutatás kimutatta, hogy a dió megelõzi a prosztata rákot. A dió, vagy dió olajat tartalmazó táplálkozás, lefékezi a daganat fejlõdést. Ezen kívül a diófélék csökkentik a koleszterint, és növelik az inzulin érzékenységet, ami csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

A diófélék az E vitamin természetes forrásai, ezen kívül esszenciális zsírsavakat tartalmaznak. Igazából sem a fent idézett új keletû kutatások részletes leírása , sem a régi kutatások nem izolálták, hogy a diófélék mely ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2015/01/22/mind...

sponsored links

Keres?s