Mimóza saláta

2010-09-21

sponsored links

 

 

Régi blog 34.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Recept:

  • 3 közepes méretû alma
  • 6 tojás
  • 10 dkg sajt
  • 1 doboz kukorica
  • 1-2 cs. újhagyma (ízlésfüggõ)
  • só, bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • citrom

 

Elkészítés:

 

A tojásokat forrástól számítva 7 percig fõzzük picit sós vízben, majd hideg vízzel lehûtjük. Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelõn egy nagyobb tálba reszeljük. Meglocsoljuk kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg. A sajtot ugyanezen a reszelõn ráreszeljük, majd a lecsepegtetett kukoricát is hozzáönjük. Az újhagymát karikákra vágjuk és ezt is beletesszük. A meghámozott tojásokból ötöt kettészedünk sárgájára és fehérjére, a fehérjét belekockázzuk a tálba (lehetõleg vágjuk egészen apróra), a többit félrerakjuk. Összekeverjük a tál tartalmát, majd külön tálkában kikeverjük a tejfölt a majonézzel és pici sóval, borssal. Átforgatjuk vele a salátát, majd üvegedénybe szedjük (aminek az alját kibélelhetjük szeletekre vágott retekkel is) , elsimítjuk a tetejét, rámorzsoljuk a sárgáját, és a megmaradt egy tojást karikára szeletelve elrendezzük a tetején. Kb. 1 óra hûtés után lehet habzsolni.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koalac.blog.hu/2010/09/21/mimoza_salata

sponsored links

Keres?s