Mikulás tallér

2017-12-05

sponsored links

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
15 dkg zabpehely
5 dkg darált mogyoró (földi tökéletes)
4 ek. méz
20 dkg margarin
ízlés szerint:
õrölt fahéj, õrölt gyömbér, pici reszelt narancshéj
1 kk. szódabikarbóna
csipet só
Elkészítés:
A margarint felkockázva a kimért mézzel együtt a mikróba teszem, és alacsony fokozaton összemelegítem. Míg elkészül, addig kimérem a lisztet, a fûszereket, sót, szódabikarbónát. Belereszelem a narancshéjat. A zabpelyhet kicsit összedarálom, hogy lisztesebb legyen, majd darálóba megy a tisztítva lemért mogyoró is. Ha minden elõ van készítve, akkor a langyos margarinos mézet hozzáöntöm a száraz hozzávalókhoz, és elõször fakanállal, majd kézzel alaposan összedolgozom. Meg lehet kóstolni, elég fûszeres-e, mert most még a gyömbér és a fahéj is pótolható. Akinek van mézeskalács fûszerkeveréke, az az egyszerûség kedvéért használja azt!
Fél órára hûtõbe teszem a masszát, hogy kicsit összeálljon. Aztán diónyi gombócokat formázok belõle, melyeket két tenyerem között ellapítok, és a tallérokat sütõpapíros tepsibe sorakoztatom. Elõmelegített sütõben kb. tíz perc alatt megsülnek. Vigyázni kell rájuk, mert a sütési idõ függ a sütõ mûködésétõl is! Utána tálra szedem a tallérokat, és ha meghûltek, lehet kóstolni õket. Most nem volt itthon, de legközelebb szerintem megcsorgatom még a tetejüket egy kis olvasztott csokoládéval.


A recept eredetijét a ketkes.com oldalon találtam, de természetesen beiktattam némi módosítást, úgy, ahogy én szeretem :-)


Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2017/12/mi...

sponsored links

Keres?s