Miklós Csabi Pincéje

2017-08-08

sponsored links

Mór, Magyarország legapróbb borvidéke, ahol jellemzõen fehérborok készülnek. A meghatározó fajta, az
Ezerjó mellett a Leányka, a Tramini, a Rizlingszilváni, a Zöldveltelini és az Ezerfürtû. Ezekbõl készít emlékezetes nedûket Miklós Csabi, aki osztja a helyi mondást, miszerint: ?a móri bor meszes, aki issza eszes".
Móron termel szõlõt és készít borokat édesapjával, a helyi tûzoltó elöljárósággal manufakturális módon Miklós Csabi. Apa és fia szerint Mór az egyik legjobb adottságú magyar borvidék, az itt termõ Ezerjót, mint Hungarikumot pedig igen kiváló fajtának tartják, amelyek olyan fantázianevû borokban öltenek testet, mint a Mámor, a Csoda, a Nem férünk a bõröndbe, a Demi Mór, a Roger Moor vagy a Marilyn Mórról.


"szenvedélyes hétköznapok...
sok kedvenc pillanatom van.
az egyik legkedvesebb például az, amikor pár köteg virággal közelítek az Ezerjó utca felé. közben azon agyalok, hogy hogyan fogom elrendezni, hogy a vendégeimnek a legjobban tetszen. érdekes módon szeretek rózsával dekorálni, viszont jól mutat a présházban a gerbera, liliom, jácint és a hortenzia is. ezek után szeretem azt is, amikor a vendégek habzó borral a kezükben kíváncsiskodva mosolyognak, hogy imádják ezeket az illatokat, ami a pohárból és a vázából együttesen áradnak. szóval szerencsés vagyok. szép feladatok, gyönyörû környezetben. egy szó, mint száz, ez ezerjó. és itt most nem csak a szõlõfajtákra gondolok, hanem a móri miliõre. a gondos és szenvedélyes hétköznapokra, a szõlészeti és borászati alkotó munka érték teremtésére és a vendégeink õszinte elismerõ mosolyára is. nekünk ezerjó.
hogy mit érdemes tudni rólunk?


és már jön is a válasz?, mert szeretek bort inni. szeretem a bor szerepét és eredményeit az életemben. ízét, színét, mozgását, lendületét, tartalmát, fejlõdését, lehetõségét és egyáltalán minden vele kapcsolatos élményt. igen, csak azért választottam ezt a gyönyörû és vivid mesterséget. igazából mázlim is volt, valljuk be. van egy egészséges családi hátterem. édesapám, aki tûzoltó, mindent megtesz a szõlõben a szép, tartalmas és biztonságos termés érdekében. édesanyám, aki a vendégvárás mellett táncot is okít, szemfülesen figyeli vendégpoharaink ürülését és persze a Tesóm, Kata, õ a csomagolás, és dekorációfelelõs. így könnyû, tudom.
bizony nem az ugrik be elsõnek, hogy mennyire összetett a szõlészkedés és borászkodás. sokkal inkább a léggitározás, az egészséges és viszonzott szerelem, amikor két oldalról süt ránk a nap. az élmények a vendégeinkkel, a hangos, szûnni nem akaró, egészen hasfájásig tartó nevetések. így igaz ez egy remek feladat, számtalan lehetõséggel arra, hogy olyat alkossunk, amitõl elégedetten, õszinte és igazi lelki békében álmodjuk, vágyjuk jövõnket. Már volt olyan is, hogy elismerõen kóstolgattam borainkat. sõt, már egyszer majdnem teljes harmóniában is voltam magammal bórkóstolás közben a pincém elõtt, de csak majdnem...
még nem merek sokat beszélni magunkról, ambícióinkról, erõinkrõl. majd akkor ha megszelektálnak engem is a nehéz évjáratok. ha azokat is méltósággal tudom kezelni, akkor majd talán? elöljáróban pedig annyit, hogy minden jó, ha ezerjó." forrás: http://www.mikloscsabi.com/





Miklós Csabi Borvacsora
2017. szeptember 26. kedd 19:00

 A menüt és a borsort hamarosan közzétesszük!



Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba üzletvezetõ, Haraszti Zsolt Chef  és a Solier Cafe csapata
 
 
 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12



A borvacsora ára 12.900,- Ft/ fõ 


Biztosítsa a helyét, asztalfoglalással!
http://solier.website-pages.eu/page.php?pa=c4d98e51-9414-73f2-0a1d-5176a6f20b3f




Folytats a blogon ... solierwinefood.blogspot.com/2017/08/m...

sponsored links

Keres?s