Mi készült ebbõl? Finom rántott patisszon!

2010-08-30

sponsored links


Tavaly még gondolni sem mertem rá, hogy megegyem, mostanra megszerettem :)
Ültettünk a kertbe többek közt patisszont is, és természetesen a saját termés csúszik a legjobban!

Hozzávalók:
patisszon - mi mindig kettõ nagyobbacskát használunk, 3-4 fõ adagja jön ki belõle.

bors
1 vagy 2 fej nagyobb vöröshagyma ízlés szerint, én 2-t használok
liszt - tojás - zsemlemorzsa a panírozáshoz

A patisszon rántásának a titka, hogy a megpucolt és kimagozott zöldséget felvágjuk kis szeletekre majd sózzuk, borsozzuk és szeletelt hagymával összekeverjük. Kb 1 óra alatt a hûtõben kis levet ereszt és nagyon finoman átveszi a hagyma pikánsságát.
A levet leöntjük elõször majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bõ olajban aranysárgára sütjük.
Fontos, hogy a hagymát se dobjuk ki! Én azt szoktam csinálni, hogy a maradék tojást és lisztet egy sûrûbb palacsinta tészta állagra keverem, bele dobom a hagyma szeleteket, ügyelek rá, hogy alaposan bevonja a tészta a hagymát.
A forró olajba szedem egy kanál segítségével, a forróság hatására kis zöldség pogácsává áll össze.
Nagyon szertejük...
Annyira szeretjük, hogy nem volt idõm lefotózni se :D Csak a még nyers zöldséget......

Folytats a blogon ... gyemantkonyha.blogspot.com/2010/08/mi...

sponsored links

Keres?s