Mese a kalácsról, a vadasról és a sutyiról - Sutyi, azaz citromos-kakaós mézes szelet

2015-04-03

sponsored links


A legkönnyebb azt az ételt megfõzni, amit egy újságban láttál, egy blogon vagy Jamie Oliver kotyvasztott össze A pucér szakácsban. Annyit tudsz róla, hogy szép és olyan hozzávalókból áll, hogy csak finom lehet. Nem tudod milyen az íze, milyen az állaga. Rizikó egy szál se. Ha nem sikerül, azt mondod, rossz a recept. Vagy azt: ez ilyen és pont ilyenre akartam csinálni.

A következõ kategóriában már van némi veszély. Ebbe az egyszer ettem ilyet, rákeresek, megpróbálom megcsinálni receptek tartoznak. Egyszeri ízemlékek. El lehet rontani, nem lesz pont olyan, mint ahol etted, de azért nincs nagy baj. Keresel egy másik receptet és újra elkezded. Kis szerencsével ráhibázhatsz és ezután a Te specialitásod lesz. Vagy nem és akkor és soha többet nem fõzöd meg.

A harmadik csoport a családi receptek. Amit anyád, apád, a nagyanyád és a többiek fõznek-fõztek. Ezt etted gyerekkorodban, ezt kapod, ha felnõttként hazamész. Megpróbálkozol vele persze, de soha nem lesz ugyanolyan vagy csak nagyon sokára. Nagymamám kalácsa egyetlenegyszer, a legelsõ alkalommal ...

Folytats a blogon ... csicseriborsobablencse.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s