Mentatorta

2018-07-02

sponsored links




Hozzávalók a kekszes alaphoz:
150 g babapiskóta
30 g darált pisztácia
125 g olvasztott vaj

Hozzávalók a krémhez:
500 ml író ( Aldiban kapható)
50 dkg mascarpone
10 lap színtelen zselatin
3 evõkanál citromlé
7,5 dkg porcukor
1 púpos  evõkanál finomra vágott mentalevél
4 evõkanál borsmentalikõr ( helyette használhatunk menta szirupot,vagy sûrû mentaszörpöt,de el is hagyható és vízzel helyettesíthetõ.)
2 dl habtejszín

Díszítéshez:
2 dl habtejszín
6 g instant expressz zselatinpor
kevés összevágott pisztácia és csokoládé lapok,és reszelt étcsokoládé

Továbbá: 24 cm-es kerek kapcsos tortaforma és folpack

Elkészítése:
Elsõ lépésben készítsük el a kekszes alapot.
A babapiskótát és a pisztáciát törjük finomra,majd keverjük hozzá az olvasztott vajat.
A tortaformát béleljük ki folpackkal és öntsük bele a kekszes alapot.
Tenyerünkkel nyomkodjuk le a forma aljába egyenletesen és tegyük be a hûtõbe.

A krémhez a zselatin lapokat áztassuk be bõ hideg vízbe és tegyük félre.
Az írót a mascarponét, a porcukrot,a citrom levet,a finomra összevágott mentát tegyük egy tálba,majd egy habverõvel keverjuk csomómentesre.A likõrt melegítsük fel. A zselatin lapokat nyomkodjuk ki a víztõl és rakjuk bele a meleg likõrbe és oldjuk fel benne. Keverjük hozzá a krémhez és tegyük be a hûtõbe. Közben a tejszínt verjük kemény habbá,majd vegyük ki a hûtõbõl a mentás masszát és keverjük bele. Az így elkészített mentás krémet öntsük rá a kekszes alapra és kenjük el egyenletesen a formába. Tegyük egy éjszakára a hûtõbe dermedni.

Másnap vegyük ki a hûtõbõl és vegyük ki a formából. Húzzuk le róla a fóliát és tegyük át egy tortatálra. A díszítéshez verjük fel a tejszínt a zselatinporral és töltsük bele egy habzsákba,majd tuffoljuk fel a tortánkat. Tetejét szórjuk meg összetört pisztáciával és reszelt étcsokoládéval.


Ui: A krém egy kissé folyós állagú lesz,de ne ijedjünk meg mert a zselatintól fog megdermedni!








Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/07/mentato...

sponsored links

Keres?s