MENTASZÖRP

2018-07-03

sponsored links


Tavaly nagy sikere volt a mentaszörpömnek és a menta-citromfû kombinációnak is, amit próbaképpen befõztem.
Nagyon egyszerû elkészíteni, bátran vágjatok bele, mert nagyon finom!!!
Metszõollóval lecsipegtem a kertben a menta bokromat. Alaposan átmostam és beletettem egy ötliteres üvegbe. Felöntöttem a csapból hideg vízzel, bõven, hogy jól ki tudjanak ázni a levélkék. Egy citromot alaposan átsikáltam, félkarikákra szeleteltem. A tetejére tettem, megszórtam még kb 1 bõ evõkanál citromsavval (citromsóval).


Ez így ázik 1-2 napig.


Leszûröm, alaposan kinyomkodom, leszûröm. Felhigítom még valamennyi vízzel, kb 7-10 liter legyen összesen (mentalevél mennyiségtõl függ). Felfõzöm a lét, akkor hozzáadom a cukrot. Legalább 2-3 kiló kell bele, de nem szoktam mérni. Kb két kilónyi cukormennyiség belekeverése után megszoktam kóstolni a szörpnek valót, csészébe öntök keveset, felöntöm hideg vízzel és megkóstolom. Ha úgy kívánja az íze, még teszek hozzá cukrot, vagy a citromsavból még egy kiskanálnyit. Szóval ízlés szerint.
A cukorral fõzöm 10 percet, ha hab keletkezik- szûrõkanállal leszedem a tetejérõl. Pici szalicilt (csipetnyit) elkeverek a szörpben és forrón tiszta üvegekbe merem. Szárazdunsztban pihen másnapig. Egy részét még a nyár folyamán, a többit télen isszuk, élvezettel.

Üdítõ, kellemes ízû itókát készíthetünk így eltéve a szörpbõl. Nyári melegben különösen kellemesen hûsítõ az íze. Gyümölcs koktélokhoz is kiváló.
Ugyanígy készítem a citromfû szörpöt is. Érdemes kipróbálni a menta-citromfû változatot is!

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

Folytats a blogon ... https://vicuska13.blogspot.com/2018/0...

sponsored links

Keres?s