Megtaláltuk Budapest legjobb croissant-ját!

2018-05-15

sponsored links

A Fény utcai Auguszt Cukrászdában korábban sem volt ismeretlen a reggeli fogalma, de egy új levelestészta-recept kidolgozásának köszönhetõen mindez új dimenzióba került.

mil_5690.jpg

Auguszt Ibolya egy párizsi mesterkurzuson tanulta az alapokat, melyeket átdolgozva beillesztett a hétköznapi kínálat részét képezõ sütemények készítésének folyamatába.

Ez a tészta egy magasabb vajtartalmú, finomabban rétegezett, különleges odafigyeléssel kimunkált termék, mely kívül vékony rétegben roppan, belül pedig puha és szaftos ? különleges karamellizált ízét pontosan a jó minõségû, gazdag vaj adja.

mil_5762.jpg

mil_5758.jpg

Létrejött hát a ?város legjobb croissantja?, de ezzel a tésztával készülnek a reggeli kínálat szerves részét képezõ, frissen sütött quiche-k (sonkás és cukkinis változatban), de a régi kedvencek is: a spenótos kosár és a pogácsák, valamint az édes reggeli sütemények is (túrós és gesztenyés batyu, pálmalevél, medvetalp).

mil_5682.jpg

mil_5847.jpg

A kínálat részét képezik a gourmet szendvicsek: az örök favorit, a libamájas molnárka és az ?Auguszt-burger?, azaz a mini pogácsa krémsajttal, füstölt lazaccal és kaporral.

mil_5786.jpg

A reggeli ajánlatot kiegészíti még több pohárkrém a lisztmentes táplálkozás követõinek: tejberizs friss gyümölcsökkel vagy müzlikehely joghurttal.

mil_5731.jpg

A hagyományos kávék és teák mellett török kávé és tea is várja a vendégeket, de nem maradhat el a friss limonádé, a narancs- és gránátalmalé vagy az epervelõ sem.

mil_5858.jpg

mil_5675.jpg

mil_5660.jpg

Azok pedig, akik a reggeli után csak egy falatnyi édességre vágynak, kérhetnek egy mini citrom tarte-ot vagy egy mini pavlovát bogyós gyümölcsökkel.

mil_5746.jpg

2h0_6557.jpg

Mindez a budai oldal legkellemesebb kertjében! (Esõs napokon, mint ez a mai például, az emeleti kávézóban.)

mil_5626.jpg

mil_5647.jpg

Fotók: Tóth Milán / tothmilan.hu

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2018/05/15/me...

sponsored links

Keres?s