Meggykrémes gömbös piskóta (paleo)

2017-12-13

sponsored links




Egy kicsit munkaigényesebb sütemény, de megéri vele pepecselni, mert a végeredmény nagyon látványos lesz. A meggykrém az itt található gesztenyés meggyes keverthez felhasznált,  itt található meggybefõtt levébõl készült.

Hozzávalók:

a félgömbhöz:
5 dkg kókuszreszelék
4 gramm konjac liszt
4 dkg porrá õrölt eritrit
3 tojás

a csokis piskótához:
4 tojás
10 dkg eritrit
1 vaníliarúd kikapart magjai
4 evõkanál víz
10 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
6 dkg kókuszolaj

a meggykrémhez.
3 dl meggylé
2 dl Totu tej
5 tojássárgája
15 gramm zselatin 
10 dkg eritrit
2 cl rum

a csokoládés réteghez:
2 dl cocomas
10 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé

a díszítéshez:
cukor- és tejmentes étcsokoládé

A meggykrémmel csupán annyi a munka, hogy az összes hozzávalót lábasba tesszük. Habverõvel állandóan kevergetve addig fõzzük, amíg az egész egynemûvé nem válik, illetve egy kicsit be nem sûrûsödik. Kihûtjük. Hûtõbe tesszük, amíg dermedni nem kezd (ha esetleg megkötne sincs tragédia, habverõvel alaposan keverjük át.) A félgömbökhöz a kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjûre õröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjébõl csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Hat darabos félgömb formába öntve, 175 fokra elõmelegített sütõben 18-20 perc alatt (tûpróba!) megsütjük. A formából kiszedve, sütõpapírral bélelt 25 x 25 centis forma aljába rakosgatjuk. Ráöntjük a csokis piskótát, amihez a csokoládét a kókuszolajjal vízgõz fölött megolvasztjuk, Visszahûtjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjébõl csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel, a vaníliával és a vízzel. Hozzáadjuk a malangával elkevert banánlisztet, majd a felolvasztott csokoládét is. Fellazítjuk a masszát a tojásfehérje hab harmadával. Majd óvatosan, hogy össze ne törjön, hozzáforgatjuk a maradék habot is. A sütõbe visszatéve 25-30 perc alatt megsütjük (TÛPRÓBA!). Kihûtjük. Ráöntjük a meggykrémet. Dermedésig hûtõbe tesszük. Majd rákenjük a visszahûtött csokoládés réteget, amihez a kókuszkrémet felforraljuk, majd a tûzrõl levéve hozzákeverjük a csokoládét. Akkor jó, ha bársonyos és egynemû. Kis idõre visszatesszük a hûtõbe. Végül csokoládé reszelékkel díszítjük és kockára vágva kínáljuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s