Meggyes smoothie

2018-03-09

sponsored links

Ha már unjuk a banánt

Van az a pont mikor melegszik az idõ, egyre többet süt a nap, egyre kevesebb pulcsit veszünk a kabát alá? Idén persze csak annyi, hogy a naptár szerint (fehér) március van, hóval, és sokkal hidegebb napokkal és éjszakákkal mint januárban.  Akárhogyis, de ilyenkorra már tényleg megunjuk a banánt, és már valami mást kívánunk, mint az elmúlt hónapokban megszokott banán és citrus íz. De eper még bõven várat magára, szóval maradnak a fagyasztott gyümölcsök. Ezek egyébként nem ördögtõl valóak, finomak, és hasonlóan a friss gyümölcsökhöz szintén jócskán van bennük vitamin, és tápanyag.  Szóval bátran lehet használni õket.

blog_IMG_8909Ezt a turmixot idén több verzióban megcsináltam, (ld. megjegyzések), de pont ez a kombináció volt a nyerõ. Banán persze ebben a turmixban is van, ettõl laktatóbb, édesebb lesz, de inkább a meggy íze dominál.

blog_IMG_8896

Nehézségi fok: nagyon egyszerû
Elkészítési idõ: kb. 3 perc
Mennyiség: kb. 400ml

Hozzávalók:

  • 150g fagyasztott meggy (vagy friss ha van) vagy egyéb gyümölcs*
  • 170 ml víz**
  • 1 banán

Ha egy kicsit tartalmasabbá/laktatóbbá szeretnék tenni, adhatunk hozzá kb. 150g natúr joghurtot és / vagy egy evõkanál chia magot. Szerintem ez így elég édes, de ízlés szerint egy kis mézet vagy datolya szirupot is adhatunk hozzá.

A hozzávalókat turmixoljuk.

Megjegyzések:

  • *Nekem a meggyes verzió lett a kedvencem, de nagyon jó szederrel, áfonyával, eperrel és vegyes erdei gyümölccsel is. Volt, hogy adtam hozzá egy narancsot, vagy mandarint. Próbáltam egy kis fahéjjal, és/vagy reszeltem bele egy kiskanálnyi friss gyömbért. Minden változatban jó volt, de ez most simán (meggy/banán/víz) ízlett a legjobban.
  • **A legtöbb turmixgép a leírás szerint a jéggel is elbánik, de én szeretem kímélni a sajátomat, ezért a fagyott gyümölcshöz meleg vizet öntök. Illetve azért is, hogy ne legyen az ital borzalmasan hideg.

blog_1 meggy


Folytats a blogon ... https://homebisztro.wordpress.com/201...

sponsored links

Keres?s