Meggyes pite (paleo)

2017-06-16

sponsored links



A hétvégére készítettem ezt a süteményt, ha már egyszer dübörög a meggyszezon. :) Persze bármilyen más gyümölcs is kerülhet a tetejére. Ha kerek pitetál van, ahhoz is megfelel ez az anyaghányad.

Hozzávalók:

a tésztához:
15 dkg õrölt mandula
1 teáskanál útifû maghéj
2 tojás
1/2 teáskanál foszfátmentes sütõpor
1 evõkanál eritritol (nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)

a pitetál kenéséhez:
diónyi kókuszolaj

a túrós réteghez:
30 dkg ToTu (nem paleozóknak túró)
8 dkg eritritol (nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 citrom leve és reszelt héja
3 lapzselatin (vagy 5 gramm por)
1,5 dl víz

a meggyes réteghez:
60 dkg friss meggy vagy 1 üveg házi meggybefõtt a levével együtt (recept itt)
5 dkg  eritrit (a befõtt esetében nem szükséges)
fél dl víz (a befõtt esetében nem szükséges)
2 dkg zselatin

A meggyzselét már elõzõ este elkészíthetjük. A meggyet a vízzel addig fõzzük, amíg bõ levet ereszt. A tûzrõl levéve hozzákeverjük a zselatint és az eritritet. Befõtt esetén a levébõl 1 decit felmelegítve feloldjuk a zselatint, majd a többi befõtthöz keverjük. Másnapig hûtõbe tesszük. A tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük, majd vizes kézzel kókuszolajjal kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából. 150 fokra elõmelegített sütõben 15 percig sütjük. Kihûtjük. Megtöltjük a túrókrémmel, amihez a zselatint a vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt sima krémmé turmixoljuk. A meggyes zselét kis lángon folyósra melegítjük (épp, hogy csak folyjon) Rárakjuk a túrós rétegre. Visszatesszük a hûtõbe, amíg ez a réteg is megdermed. Citromfû bóbitával díszíthetjük.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s