MEGGYES MASCARPONÉS MÁKTORTA

2017-05-06

sponsored links



Ezt a tortát egy szülinapra sütöttem, a szomszéd jóembernek. Helló Andris ! Ez volt a kérés... Állítólag egy budaörsi cukrászda készíti, nagyon finoman... A piskótában nincs liszt, csak mák. Liszt nélkül még sosem sütöttem tortalapot, így paráztam is tőle egy kicsit. Felesleges volt... Nagyon jó lett. Nagy-tepsi méretben készült, így kijött belőle három lap is. Az ünnepelt kapott még egy tortát, de az nem igazán fogyott, tehát ez jobbnak bizonyult a cukrászdaival szemben. Pillanatok alatt hűlt helye lett. Mindenki megdicsérte, csak úgy hümmögtek a villázása közben. Jól esett és örültem a sikerének. Megtartom a receptjét, mert tényleg nagyon finom...

Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 18 dkg darált mák, 16 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, 6 kanál víz, 1 csipet só.

Krém: 25 dkg mascarpone krém, ízlés szerint porcukor / 4-5 evőkanál /, 2,5 dl ...

Folytatás a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok