Meggy dzsem

2018-06-19

sponsored links

Ott fejeztem be a
MEGGYBEFÕTTnél 
(vagy ott kezdtem :),
hogy kapok még egy kevés meggyet.
Kaptam.
Amibõl egy üveg nem sok, annyit
nem raktam el
...mindet másra használtam fel! :)
Hozzávalók 4 kis üveghez:
-1,25 kg magozott meggy
-35 dkg cukor
-1 zacskó dzsemfix 3:1
és a 4 kis üveg 

A történet leganyásabb része maga a meggy
kimagozása...kézzel...az egész kapott mennyiséget
...nem azért, mert nincs meggymagozóm! :)))
Tehát a magozott szépségekbõl kimérem a kellõ
mennyiséget, összekeverem a cukorral és a
tartósítóval és nagyobb lángon, kb. 3-4 percig
összefõzöm-közben kavarom és a vége elõtt
botmixerrel egy kicsit összevágom.
Az alaposan kimosott üvegeket megtöltöm a
dzsemmel, lezárom és fejre is állítom õket
...ezt kétszer ismétlem!
Azért kétszer, hogy a gyümölcsök ne csak alul,
vagy csak felül üljenek az üvegekben, hanem
viszonylag egyenlõen oszoljanak el.
Az egyik legnagyobb kedvencem!
:)))

Folytats a blogon ... https://csontnelkul.blogspot.com/2018...

sponsored links

Keres?s