Meggy befõtt (paleo)

2017-06-15

sponsored links



Talán meggyet használok legtöbbet télen, a befõttek közül, ezért idén nagyon sok üvegnyit tettem el. Késõbb csak elõ veszem szószokhoz, süteményekhez vagy éppen a karácsonyi bóléhoz. A cseresznyéhez képest a magozás miatt, munkaigényesebb az eltevése, de még így se vészes.

Hozzávalók 1 db 7,5 dl-es befõttes üveghez:

50-60 dkg meggy
5 dkg eritrit
szénsavmentes ásványvíz

Az eritritet csavaros tetejû üveg aljára tesszük. A meggyet átválogatjuk, leszárazzuk, alaposan megmossuk, kimagozzuk. Az üvegbe tesszük. Felöntjük a vízzel. Lezárjuk az üveget. Meggyõzõdünk róla, hogy a tetõnél nem ereszt (azonnal észrevesszük, ha fejtetõre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihûlni. Ennyi...


A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s