Medvehagymás sós kifli (paleo)

2017-04-18

sponsored links



A húsvéti sonka mellé készült és nagyon elégedett vagyok vele. A tészta jól kezelhetõ volt és sütés után sem maradt nedves. A legszebb kifliket croisssant vágóval lehet kialakítani, de csak azért beruházni rá, hogy évente kétszer használjam, egy kicsit felesleges. Nagyon egyszerû megoldás, ha kartonpapírból kivágunk egy egyenlõ szárú háromszöget (nálam 18 x 18 x 10 cm) sablon gyanánt és ennek segítségével vágjuk ki a tésztadarabokat majd.

Hozzávalók 12 darabhoz:

3 tojás
3 dkg folyékony kacsazsír
2 cl citromlé
6-8 medvehagyma 
csapott teáskanál só

a nyújtáshoz:
kevés  Paleolit éléskamra keltes élmény lisztkeverék

a kenéshez:
1 tojás
durva szemû só

A tojásokat egynemûre keverjük a kacsazsírral, a citromlével és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet és a finomra vágott medvehagymát. 15-20 percre hûtõszekrénybe tesszük.  Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd a két részre osztott tésztát egyenként 18 centi széles csíkká nyújtjuk. Kivágjuk belõle a háromszögeket. A rövidebb oldal közepre 2 centis bemetszést vágunk, innét indulva felgörgetjük a tésztát. Az így kapott kifliket sütõpapíros lemezre rakosgatjuk. Lekenjük a tojással. Meghintjük a sóval. Végül 175 fokra elõmelegített sütõben 25-30 perc alatt megsütjük.. Akkor jó, ha szép aranybarna színt kap.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!







Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s