Medvehagymás-baconos sajtkrémmel töltött kifli

2015-03-18

sponsored links


Limara oldalán találtam a Lala kiflire keresztelt péksüteményt, amit szerettem volna kipróbálni. A receptben való hozzávalókon azonban néhány dolgot módosítottam, és az elkészítése is kicsit másképp történt. Viszont a végeredmény fantasztikus lett. Mivel hétvégén medvehagymás-sajtkrémmel töltött csirkemellet készítettem, maradt még némi a töltelékbõl amit hozzákevertem a sajtkrémhez. 

Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 2 tojás, csipet só, 1-2 dl aludttej, 1 dl olaj, 2 ek cukor, 5 dkg élesztõ, 70 dkg liszt (1/3 finom liszt, 1/3 rizsliszt, 1/3 mandula liszt), kockázott bacon.
A töltelékhez: 1 doboz natúr krémsajt, fél csomag medvehagyma, só - és én tettem még hozzá a fent említett töltelékbõl is.
A hozzávalókból tésztát dagasztok, amit kb. fél óra alatt a duplájára kelesztek. Nálam a tészta kívánta még a tejet, úgyhogy abból számoljatok kicsivel többet. A lényeg a könnyen formázható, lágy ...

Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2015/03/m...

sponsored links

Keres?s