Medvehagymán gõzölt csirkemell zöldségekkel

2014-03-11

sponsored links

 


A most következõ történet legalább három hónapos. Szóval, úgy volt, hogy karácsonyra családi, 4-6 személyes, 3 részes bambusz gõzölõt rendeltünk. Hallottunk-olvastunk már róla, szerettük volna kipróbálni ilyen készítési módban is az ételeket. Kicsit váratott magára a dolog, lestük az alkalmat, hogy valami igazán ízletes és nem utolsó sorban egészséges ételt készítsünk ebben az "edényben".

Kínában és Japánban a mai napig agy kultúrája van az így készült ételeknek, és ez érthetõ is, hiszen gõzölés közben nem oldódnak ki a tápanyagok, az étel kíméletesen készül el, nem utolsó sorban a végeredmény kalória és zsírszegény lesz! Készíthetünk így halakat, tenger gyümölcseit, bármiféle húst, zöldséget, tésztát, gombócokat, egyszóval, szinte mindent!
A most beköszöntõ medvehagyma szezon remek alkalmat kínált, hogy végre "élesben" is kipróbáljuk. Az elmúlt hétvégén jó adag friss medvehagymát szedtünk. Volt otthon jó háromnegyed kiló csirkemell, ezt felszeltük, ízesítettük sóval, õrölt ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2014/03/medv...

sponsored links

Keres?s