Medvehagyma és Cheddar avagy Nem is annyira

2018-05-02

sponsored links


A hûtõ mélyén ráakadtam néhány levélke medvehagymára és mielõtt teljesen összefonnyadna hamar elhasználtam õket.
Ez egy ügyes dolog volt tõlem ?
Az, hogy ez már múlt hét elején történt és még nem osztottam meg veletek...
Na, az már nem is annyira ügyes dolog ?














MEDVEHAGYMÁS-SAJTOS KARAJ,
  MELEG PARADICSOMOS SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
10 dkg Cheddar sajt
12-15 szelet bacon
4 db szívsaláta
3 db paradicsom
medvehagyma
szerecsendió
bors, só
olívaolaj
A sertéskarajt nyitott szeleteléssel (pillangó) 15 dekás adagokra vágjuk, és kicsit megklopfoljuk.
A szeleteket kiterítjük, picit megsózzuk, medvehagyma leveleket fektetünk rájuk, majd elosztjuk rajtuk Cheddar sajtot, frissen õrölt borssal és szerecsendióval megszórjuk, aztán összehajtjuk õket.










Bacon szeletekkel ügyesen bebugyoláljuk, betakargatjuk õket, és tepsibe rakosgatjuk, egy pici vizet önthetünk alá.
(Fontos, hogy a bacon szeletek, jól befogják a nyitott hússzéleket.)
Elõmelegített sütõben, 180 fokon, kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Közben elõkészítjük a körethez valókat. A paradicsomot felkockázzuk, a szívsalátákat félbe vágjuk; közvetlen tálalás elõtt, egy serpenyõben, egy-két kanálnyi olívaolajat hevítünk, belepakoljuk a félbevágott salátákat, a vágott felükkel lefelé, pillanatok alatt megkapatjuk, majd a hozzáadjuk a paradicsomkockákat, sózzuk, borsozzuk, és valóban csak annyi idõ alatt, amíg a paradicsom átmelegszik, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.




Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/05/...

sponsored links

Keres?s