Medvehagymás fasírt, lila krumplipürével és "spagetti" uborkasalátával

2014-03-07

sponsored links

medvehagymas_fasirt.jpg

Hétvégére kedvenc fűszeres fasírtomat terveztem elkészíteni. Igen, jó fűszerest, mert többfélét is szoktam készíteni. Ez a klasszikus fasírt receptem, amibe fűszerpaprikát és párolt, illetve sütőben konfitált fokhagymát is teszek, de ez utóbbit helyettesítettem most a tavasz elsőszámú gasztro-hírnökével a medvehagymával. Nem mindig voltam egy fasírt-fan, de egyszer elkészítettem Eckart Witzigmann híres személyzeti fasírtját és onnantól egyre többször készítettem különféle vagdalt változatokat.

Szóval egy hétköznapi fasírt is lehet egy vasárnapi főfogás. Jó alapanyag, jó elkészítés, hozzáillő egyszerű köret. A jó fasírt titka a megfelelően szaftos hús például, lapocka, amely kellően zsíros is kell legyen. Erre a mangalica tökéletes választás és mindenképp mangalica-, esetleg kacsazsírban kell kisütni. Én néha használok tisztított vajat is, például svéd húsgolyók (köttbullar) esetében, de ez egy másik történet. A sertéshúsból készült vagdaltat minden esetben át kell sütni, de nagyon el kell találni, hogy meddig sütjük, mert hamar kiszárad. Én a 70-75 g-os 2,5 cm vastag, nem túl hideg húspogikat oldalanként pár percig sütöm, majd néhány percre 80 °C-os sütőbe tolom. Így nem marad nyers a közepe és nem ...


Folytatás a blogon ... afickofakanallal.blog.hu/2014/03/07/m...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok