Matyó krumplikalács recept

2014-03-10

sponsored links

Matyó

Mindig az a legkedvesebb receptem, amin éppen dolgozom. Kivételt ez alól csak a krumplikalács képez. Örök hûséget fogadtam neki. Õ több mint egyszerû finomság, holmi tájjelegû étek. Nagymamám révén egyfajta köldökzsinórként is mûködik köztem és szülõvárosom között – az elhagyott paraszti kultúra és a búravárosi lét között.
Mezõkövesd a hazám. Igaz ugyan, hogy Pesten raboskodom immáron 25. éve, de jó hazafiként mindig magamhoz veszem (hol kisebb, hol nagyobb dózisokban) az otthonlét élményeit. Most éppen nagyon nagy adagban habzsolom.
A krumplikalács csodálatos étel. Csodálatosan egyszerû. Mégsem sikerült még rendesen összerakni sohasem. Valahol mindig sántított a recept. Mostanáig.
Köszönhetõen néhány lelkes matyó embernek (Gáspár Nórának, Gáspár Gáspárnénak és a szuper receptjeirõl is ismert Mézeskalács konyha blognak), múlt héten helyére sikerült pöccenteni. Megsütöttem végre azt a kalácsot, amirõl nagymamám az alábbi, 1994-ben készített hangfelvételen beszélget legkedvesebb unokájával. ;) ...


Folytats a blogon ... www.boldogbrios.hu/matyo-krumplikalac...

sponsored links

Keres?s