Marhapofa majonézes édesburgonya salátával (paleo)

2017-01-13

sponsored links



Ez az az étel amire elõ lehet készülni akár napokkal korábban is. A marhapofát én belefõztem a vasárnapi marhahús levesbe, Jó kollagén forrás, ráadásul hidegen és melegen egyaránt finom. Hidegen nagyon vékonyra szeletelhetõ, így akár szendvics alapanyag is lehet. A majonézes saláta is elõre elkészíthetõ, ha pedig marad belõle és a húsból, hússalátává is átalakítható (fõtt répa, fõtt fehérrépa, alma, nyers cékla, nyers karalábé, fõtt tojás stb, és egy kis plusz majonéz hozzáadásával.)

Hozzávalók:

a majonézhez:
2-2,5 dl paleolaj (nem paleozóknak olaj)
1-2 teáskanál Dijoni mustár (nem paleozóknak mustár)
1-2 teáskanál citromlé
1-2 teákanál porrá õrölt eritrit (nem paleozóknak porcukor)
törött bors

továbbá:
1 fõtt marhapofa
80 dkg édesburgonya (nálam most fehér és világos narancs színû vegyesen)
2 lila hagyma

A salátához a megtisztított édesburgonyát kisebb kockára vágva, nagyon sós vízben megfõzzük (vigyázzunk rá, hogy azért ne pépesre!). Kihûtjük. A hagymát szintén kisebb darabokra vágjuk. A majonézhez a Totu krém extráthoz, habverõvel kevergetve, vékony sugárban hozzácsorgatjuk az olajat. Ha úgy látjuk, hogy az olaj összekapja a krémet, akkor fejezzük be az olaj hozzácsorgatását és keverjük addig amíg a majonéz kisimul, innentõl folytathatjuk az olaj hozzáadását. Hozzáadjuk a kihûlt batátát és a hagymát. Ha szükséges adunk hozzá még ízesítõ anyagokat. Pár órára hûtõszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól átjárják. Tapasztalatom szerint akkor lesznek jók a majonézes saláták, ha majonézt kicsit elízesítjük, azaz kicsit több ízesítõ anyagot adunk hozzá, mint ha csak majonézként használnánk. Szeletekre vágott marhapofa mellé kínáljuk (nálam hideg volt, úgy szeleteltem, majd melegítettem).

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s