sponsored links

Marhahúsleves zöldségesen, cérnametélttel

2013-10-04

sponsored links

Marhahúsleves zöldségesen, cérnametélttel

Apáméknál, a második feleséggel, a húsleves a vasárnapok kötelező étele volt. Apám sok borsot és paprikát szórt a levesre. Valószínűleg tőle örököltem a csípős ételek iránti vonzódásomat.

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalábszár
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 db paprika
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor zellerlevél
  • egész bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • cérnametélt
Elkészítés:

A húst nagyobb darabokra. vágom A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedelem.

A húst egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm.. Beleteszem a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, egy darab húst, tésztát, s egy chili paprikát.


Folytatás a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2013/10/marh...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok