Mantécaos citromos keksz a síelõknek :-)

2015-01-26

sponsored links

 

Már hagyománnyá vált nálunk, hogy amikor síelni megyünk, készülök egy különleges keksszel az útra, amivel meglepem a családot és amit csodaszép hegyek között fotózhatok.

A múlt éveben a "Lénárd-keksz" volt az útravalónk, az idén pedig - szintén a hagyományokhoz híven egy francia blogról választott keksz - a  Mantácaos omlós tészta. Ez egy dekoratív, kúp alakra formázott citromos keksz, amely alakjával rögtön az osztrák hegyekre emlékeztetett engem. El se tudnék jobb helyet képzelni a megörökítéséhez, mint az Alpok. :-)

A receptet lefordítottam és hûen követtem, amit  meg kell mondanom, nagyon jól tettem! Én egy kis citromos mázat is csempésztem a tetejére, hogy még jobban beleolvadjon a csodálatos, hósipkás hegyek hátterébe.

A "mantécaos" keksz hazája egyébként Spanyolország, de nagyon népszerû Marokkóban is "ghriba" néven. Az elõbbi alapja vaj vagy olaj, az utóbbié fõleg zsír, de mindkettõ egy törékeny, szájban omló tészta. A legtöbbször citrom az alapíz, de népszerû alapanyaga a mandula, a fahéj és a narancsvirág is.

Hozzávalók:

20dkg liszt ...

Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2015/01/mant...

sponsored links

Keres?s