Mangós vagy ananászos csirkeleves távolkeleti ízekkel

2018-03-19

sponsored links

Hozzávalók 6 adaghoz:
50-60 dkg csirkemell vagy comb csont nélkül
1 nem túl érett mangó vagy 1 konzerv ananász
1 szál citromfû (lemongras) vagy 1 kiskanál szárított õrlemény 
1 szál szárított vagy 1 kiskanál porított galanga
1 diónyi reszelt gyömbér vagy 1 kiskanál porított gyömbér
3-4 kanál szójaszósz
1 kiskanál halszósz
1 kiskanál õrölt kurkuma
1 konzerv kókusztej (4 dl)
2 szál újhagyma
1 chilipaprika
1 csapott kanál étkezési keményítõ
1 citrom leve

A csirkét feltesszük fõni 2,2 l vízben. Hozzáadjuk a citromfüvet, a galangát, a kurkumát,  a gyömbért, a szója és halszószt, majd készre fõzzük. Ha szükséges utána sózhatunk. Amikor a hús megpuhult kivesszük a fõzõlébõl, apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a kockára vágott hámozott mangóval együtt (vagy az ananásszal-konzervlével együtt) és tovább fõzzük 5 percet. Besûrítjük a kókusztejjel elkevert keményítõvel (ha a kókusztej túl sûrû hígíthatjuk hideg vízzel), majd további 5 percet fõzzük. Végezetül beleszórjuk az apróra vágott chilipaprikát, a felkarikázott újhagymát és  besavanyítjuk citromlével .



















Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2018/03/mangos-v...

sponsored links

Keres?s