Mangós-kókuszos chiamagpuding

2017-01-18

sponsored links

Itt egy másik paleo finomság. Azt hinnénk (én is, természetesen, azt hittem az elején), hogy ami eltér a megszokottól, az egyszerûen nem lehet finom. Pedig de. Nem paleózom én rendszeresen, sõt, azt sem mondhatom, hogy paleózom (pedig kacsingatok felé látván mások eredményeit), de beszereztem néhány alapanyagot, és alkalmanként, amikor kedvem van hozzá, beiktatok egy-egy paleo fogást, finomságot. Így volt ezzel a desszerttel is. Megmondom õszintén, ezt így nagyon egyszerû elkészíteni: öntünk, kavarunk, és kész is. Majd egy kicsit vagdosunk, keverünk, szétosztunk, és tényleg kész. Így kinézõ, hagyományos desszerttel azért elbabrálnánk némi idõt. Szóval, csak azt mondom, néha érdemes mást is kipróbálni, mint amit szoktunk. Az egész családnak NAGYON ÍZLETT. :)


Mangós-kókuszos chiamagpuding

Hozzávalók 4 személyre: 3 dl mandulatej, 3 evõkanál chiamag, 1-2 evõkanál nyírfacukor vagy eritrit, ? vaníliarúd; a kókuszos pudinghoz: 4 dl kókusztej, 2 evõkanál kókuszreszelék, 1-2 evõkanál nyírfacukor vagy eritrit, 4 evõkanál útifûmaghéj; a mangósalsához: 1 érett mangó, 1-2 teáskanál nyírfacukor (elhagyható), 1-2 evõkanál citromlé, ? teáskanál õrölt kardamom.

Elkészítése:  A chiamagot elvegyítjük a mandulatejjel, az édesítõvel meg a kivájt vaníliamagvakkal, majd jól összekeverjük. Ahogy kezd megkötni, egyenlõen elosztjuk 4 pohárban vagy kehelyben, és félretesszük. A kókuszpuding hozzávalóit is összekeverjük, és idõnként megkeverve állni hagyjuk egy ideig. Amikor kezd kocsonyásodni-dermedni, szétoszlatjuk a poharakban a chiapuding tetején, és hidegbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.. Végül tálalás elõtt a mangót meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, elvegyítjük az ízesítõkkel és a pudingok tetejére kanalazzuk. Néhány szem chiamaggal díszítjük.


Megjegyzés:Chiamagot és útifûmaghéjat bármelyik bioboltban vagy nagyáruházban kaphatunk. Az áruk elfogadható, fõleg hogy kis mennyiségeket használunk egyszerre belõlük. 




Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/01/m...

sponsored links

Keres?s