Mangós-fehér csokoládés sütemény

2017-02-17

sponsored links









Valamilyen muffiszerû sütire vágytam, amibe a maradék, Kuala Lumpurban vásárolt szárított mangót terveztem elhasználni. Eszembe jutott, hogy a tésztát hosszúkás sütõformában is megsüthetném. Ki is találtam hozzá a receptet, a kész sütemény jónak is látszott küllemre, de amikor elkezdem felszeletelni, szembesültem a csúf valósággal ? olyan volt, mint a tejpite. A nedves hozzávalók mennyisége lehetett a ludas, de az is lehet, hogy a zománcos sütõforma tréfált meg, mert a sütési idõvel biztos nem volt baj. Szerencsére kidobni azért nem kellett, bár a javát Anyáék ették meg. Pár nappal késõbb újra nekifogtam, de változtattam a recepten. Így már olyan lett, amilyennek elsõre is látni szerettem volna, de azért sajnáltam, hogy ki kellett hagynom belõle a mascarponét. Tejföl helyett ezúttal joghurtot használtam. Még ha a cukormáz le is folyt a süti tetejérõl, a végeredménnyel nagyon meg voltunk elégedve mindannyian ? teázós, beszélgetéshez illõ édesség kerekedett ki belõle. :) A harmadnapra maradt szeletek mellé még egy kis lekvárt is tettem. :D










Hozzávalók 25x10x7 cm-es kenyérsütõ-formához:

Tésztához:
25 dkg extra finom süteményliszt
6 dkg szárított mangó
8 dkg fehér csokoládé
2 tk. sütõpor
15 dkg nádcukor darálva
1 cs. Bourbon vaníliás cukor darálva
10 dkg puha vaj
2 tojás
10 dkg natúr joghurt
1 kis görög narancs héja
25 ml narancslé
vaj + zsemlemorzsa a sütéshez

Bevonáshoz és díszítéshez:

25 ml narancslé
10 dkg porcukor
2 dkg aprított, szárított mangó
fehér csokoládéforgács

elkészítés:
  1. A vajat habosra kavarjuk a cukorral, egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd összekeverjük a joghurttal és a narancslével.
  2. A sütõporral, vegyített liszthez adjuk a narancs lereszelt héját, a felaprított szárított mangót, a durvára darabolt fehér csokoládét, és apránként a joghurtos masszához forgatjuk.
  3. A sütõformát kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztamasszát. Elõmelegített sütõben megsütjük. (Hurkapálcával ellenõrizzük, hogy megsült-e.)
  4. A kész süteményt kiborítjuk a sütõformából, és tortarácsra téve hagyjuk kihûlni.
  5. A maradék narancslevet simára keverjük a porcukorral, bevonjuk vele a sütemény tetejét, majd megszórjuk aprított mangóval és csokiforgáccsal.

sütési hõfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idõ: kb. 60 perc



























Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2017/02/mango...

sponsored links

Keres?s