Mangós datolyagolyók (nyers, laktózmentes, gluténmentes, vegán)

2017-06-16

sponsored links

A datolyagolyók sláger számba mennek nálunk. Nagyon szeretik a fiúk és mi is. Kiváló tízórai a reggeli turmixunk után (nyári idõszakban mindig turmixszal indítjuk a napot… jön az õszibarack szezon is ihatjuk a kedvenc turmixomat, juhéj!), de kirándulásra, játszótérre is magunkkal vihetjük. Elõnye, hogy a melegben nem kell hozzá bekapcsolni a sütõt, csak az aprítógépbe bedobálunk mindent, aztán jöhet a közös program a gyerekekkel és tetszõleges nagyságú golyókat formázva már készen is vagyunk. Ez most egy mangós változat, cukormentes aszalt mangót használtunk hozzá és mennyei lett.

Mindig azon csodálkozom, hogy a cukormentes aszalványok miért drágábbak, mint a cukrosak, amikor a cukormenteshez semmilyen más élelmiszert nem használnak, csak magát a gyümölcsöt… megaszalják, aztán kész is. A cukroshoz meg pluszban kell fizetni a cukorért és az kevesebbe kerül, mint a cukormentes? Ki érti ezt? Én a cukormentes nagyon finom aszalt mangót a Lehel piacon vettem (kimérve lehet venni). Nagyon finom magában is, de így a datolyagolyóban is isteni.

És néhány szó a datolyáról, mert mindig sokan kérdeztek róla. Én szeretek friss datolyát használni a nyers süteményekhez, meg magában enni is. Friss datolyát be lehet szerezni ázsiai/keleti fûszeres szupermarketekbõl. Ahol nincsen ilyen az online tud rendelni a Biorganiktól vagy a Datolyakirálytól. Ha pedig aszalt datolyát használtok, akkor csakis jó minõségût, amely nincsen glükózsziruppal és fényezõanyaggal (!!!) kezelve. Aszalt datolya esetében érdemes a datolyát felhasználás elõtt egy-két órára hideg vízbe áztatni vagy ha kevesebb az idõnk, akkor 15 percre meleg vízbe. Utána kimagozzuk és már használhatjuk is.

Ja, a fotózás a minimalista stylingot követi… egy egy éves és egy négy éves mellett ezt tudtam kihozni a képekbõl! ?

Mangós datolyagolyók (nyers, laktózmentes, gluténmentes, vegán)
 
Elõkészítési idõ
Fõzési idõ
Teljes idõ
 
Könnyen elkészíthetõ, nyers datolyagolyó falatok tízóraira vagy kiránduláshoz.
Szerzõ:
Recept típusa: snack, datolyagolyó, nyers
Konyha: vegán, gluténmentes
Adag/mennyiség: 20-25 darab
Hozzávalók
  • 200 g friss datolya, kimagozva
  • 180 g dió és mandula, vegyesen
  • 60 g cukormentes aszalt mangó
  • 4 evõkanál kókuszreszelék
  • 4 evõkanál extra szûz kókuszzsír
  • 1 evõkanál mandulavaj
  • 1 evõkanál chia mag
Elkészítés
  1. Tegyük robotgépbe a diót, a mandulát, és daráljuk kis darabos állagúra.
  2. Ekkor adjuk hozzá a kimagozott datolyát és az összes többi alapanyagot.
  3. Addig dolgoztassuk a robotgépet, amíg a massza enyhén ragacsossá (kissé zsírossá a kókuszzsír miatt) válik (állítsuk le a gépet és ellenõrizzük az állagot).
  4. Formázzunk golyókat a masszából.
  5. Zárt dobozban, hûvös helyen, hõtõben 10-12 napig eláll (de addig úgysem fog tartani).
Jegyzetek
A mandulavaj helyett kesudióvajat vagy földimogyoróvajat is használhatunk.
3.5.3226


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2017/06/mangos-...

sponsored links

Keres?s