Mangókrémes torta
sponsored links
Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg
liszt, 1 evõkanál kakaópor, 1 teáskanál sütõpor, csipet só; a mangókrémhez:
25 dkg mangópüré, 1 dl habtejszín, 3 evõkanál porcukor, 5 g zselatin (1/2
tasak), 1 teáskanál vaníliakivonat, 4 evõkanál víz; a joghurtos krémhez: 3 dl
joghurt, 2 dl tejföl, 10 dkg fehér csokoládé, 10 g zselatin (1 tasak), 1 citrom
reszelt héja, 4 evõkanál tej; a tetejére: kevés tejszínhab, dekorcukor,
csokoládéreszelék, mangókocka.
Elkészítése: A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, a cukrot a tojássárgájával fehéredésig kavarjuk. A lisztet a sütõporral meg a kakóval elvegyítjük, majd felváltva a tojáshabbal a sárgájába kavarjuk. 22 cm-es, sütõpapíros tortaformába simítjuk, és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Rácsra tesszük, a papírt levesszük, hûlni hagyjuk. A mangó húsát feldaraboljuk, botmixerrel pürésítjük. A tejszínt a porcukorral habbá verjük. A felmelegített vízben feloldjuk a zselatint, majd a vaníliakivonattal együtt a mangópüréhez adjuk. Belekavarjuk a tejszínhabot, majd fóliázott 17 cm-es formába simítjuk, és dermedésig hûtõbe tesszük. A zselatint feloldjuk a langyos tejben, a csokoládét megolvasztjuk, a joghurtot elkavarjuk a tejföllel. A csokoládét meg a zselatint a joghurtos krémbe kavarjuk, belereszeljük a citromhéjat. A kakós lapra helyezzük a mangókrémet. Ráöntjük a joghurtkrémet és dermedésig hûtõbe tesszük. Tetejét tetszés szerint díszítjük.