Mang?-maracuja joghurthabos torta

2022-10-17

sponsored links

 


Egy nagyon k?nnyed gy?m?lcs?s torta ez, kis rutinnal nagyon gyorsan elk?sz?l. Csak v?rni kell, hogy megdermedjenek a kr?mek, megfelel? sorrenddel kev?s id?t kell a konyh?ban t?lteni.

A mang? ?s maracuja p?r? konzervek nekem a Lidlb?l vannak. A mang? cukormentes volt, gy?ny?r? naps?rga, j? s?r? ?s finom ?des.

A maracuja konzerv tartalma els?re meglepett, teljesen foly?kony ?llag?, n?mi maracuja maggal benne. Ez enyh?n cukrozott volt.  De a v?geredm?nyt n?zve, ezzel is el?gedett vagyok, a k?t ?z nagyon j?l passzolt.

Sz?val mindk?t konzervet javaslom, ?jravev?sek. A mang? lila a maracuja r?zsasz?n konzervben volt.

A tetej?re m?r csak n?mi friss maracuja, mang? ?s a fagyaszt?b?l el?vett p?r szem macaron ker?lt. Itt akik ismernek nevetni szoktak, hogy mi az hogy marad?k macaron a fagyaszt?ban??? ? H?t ?gy, hogy amikor s?t?k mindig elteszek 2-4 darabot az adott sz?nb?l, hogy j? lesz az majd valami tort?ra. ?gyhogy most a s?rga makik t?lal?skor a tort?ra ker?ltek. Csak t?lal?skor, k?l?nben a zselatin el?ztatja.


Hozz?val?k (26 cm-es tort?hoz):

3 toj?sb?l olajos pisk?ta  recept ITT (mennyis?geket felezem)
24 cm-es kapcsos tortaform?ban s?t?ttem. 25-30 perc alatt k?sz. Hagyom kih?lni, majd k?t v?kony tortalapot v?gok. A tetej?t lev?gom, szebb, ha v?gott r?sz ker?l a tort?ba, teh?t a ropog?s fels? b?r?s teteje nem.

Mang? zsel? a torta alj?n:
120 g apr? kock?kra v?gva(1/2 mang?)
100 g mang?p?re
20 g v?z (s?r? volt a p?re)
1 lapzselatin

Mik?zben a tortalap s?l elk?sz?tem ezt a r?teget. A kock?zott mang?t, p?r?t ?s vizet ?sszeforralom. A lapzselatint 5 percre hideg v?zbe ?ztatom, majd a forr? mang?hoz keverem. Fontos, hogy a zselatin elolvadjon. Hagyom picit h?lni majd 20 cm-es tortakeretbe folpackra ?nt?m. A folpack fontos, azzal k?nnyen tudom majd mozgatni ezt a zsel?-korongot. Hagyom h?t?ben dermedni 1-2 ?r?t.

Ha megvannak a tortalapok, akkor egy torta al?t?tre teszem az als? pisk?t?t. R?bor?tom a mang? kock?s zsel?t a k?zep?re, elt?vol?tom a folpackot. Ez nem ?r a pisk?ta sz?l?ig mert ugye csak 20 cm, a pisk?ta pedig 24.
Teszek a pisk?ta k?r? tortakarik?t ?gy, hogy kb 26 cm legyen, teh?t a kr?m majd oda is tudjon folyni a pisk?ta k?r?. Kib?lelem f?li?val, hogy k?s?bb a tortakarika k?nnyen elv?ljon. Megy a h?t?be m?g elk?sz?l a mang?hab.

Mang?hab:
230 g tejsz?n
200 g mang?p?re (50 g forr? bel?le)
5 lapzselatin
150 g g?r?g joghurt 
1 p?pozott ek porcukor

A lapzselatinokat hideg v?zbe ?ztatom. A mang?p?r?b?l 50 g-ot mikr?ban forros?tok, majd ?sszekeverem a megpuhult zselatin lapokkal. Ha alaposan ?sszedolgoztam, akkor hozz?adom a t?bbi hideg mang?p?r?t, g?r?g joghurtot, beleszit?lom a porcukrot (?des volt a mang?, de ha ?gy ?rzitek mehet t?bb porcukor bele). A tejsz?nt kem?ny habb? verem ?s spatul?val beleforgatom a kr?mbe. R?kanalazom a mang?zsel?s pisk?t?ra majd r?teszem a m?sodik tortalapot. Megy a h?t?be, m?g a maracuja hab k?sz?l.

Maracuja hab:
200 g maracuja pur? (foly?kony), ebb?l 50 g forr?
150 g g?r?g joghurt 
6 lapzselatin 
1 p?pozott ek porcukor 
200 g tejsz?n 

A lapzselatint hideg v?zbe ?ztatom. 50 g maracuj?t mikr?ban forros?tok, hozz?keverem a puha zselatint majd megy a t?bbi maracuj?hoz. Hozz?adom a joghurtot, porcukrot ?s v?g?l spatul?val beleforgatom a kem?ny habb? vert tejsz?nt. Ez egy foly?sabb kr?m lesz, nem kell megijedni.
A tort?ra kanalazom ?s megy a h?t?be dermedni n?h?ny ?r?ra, de legjobb ha ?jszak?ra.
M?snap elk?sz?tem a mang?zsel?t a tetej?re.


Mang?zsel?:
150 g mang?p?re
80 g v?z
2.5 lapzselatin 

J? s?r? volt a mang?, ?gy b?tran adtam hozz? vizet. L?bosban forros?tom majd hozz?adom a hideg v?zbe ?ztatott, puha lapzselatint. A tort?ra ?nt?m, h?t?be teszem dermedni. Cukrot nem tettem bele, finom ?des volt mag?ban.

Friss mang?b?l r?zsa k?sz?lt a tetej?re. Itt Andris seg?tett :) Ment r? friss maracuja ?s n?h?ny szem macaron.












Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2022/10/ma...

sponsored links

Keres?s