Mandarinos- fehér csokoládés kocka

2017-02-20

sponsored links

Mandarinos- fehér csokoládés kocka

Hozzávalók: 3 tojás, 12-14 darab babapiskóta, 2 evõkanál cukor, 3 evõkanál liszt, 2 evõkanál kakaópor, ? teáskanál sütõpor; a krémhez: 2,5 dl joghurt, 15 dkg tehéntúró, 10 dkg fehér csokoládé, 1 konzerv mandarin befõtt, 1 tasak zselatin; továbbá: 15 dkg sima keksz, 10 dkg étcsokoládé, 2 evõkanál olaj, vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, végül a kakaóval és a sütõporral elkevert lisztet. A mandarin befõttet lecsöpögtetjük, a levében megforgatjuk a babapiskótákat és kirakjuk vele egy 20*20 cm-es tepsi alját, amelyet elõtte kivajaztunk. A piskótákra öntjük a tojáshabos masszát, elõmelegített sütõben 20 percig sütjük közepes hõfokon. Ha kihûlt a piskóta, elkészítjük a krémet. A csokoládét gõz fölött felolvasztjuk, amikor langyos hozzáadjuk a túrót, a joghurtot. A zselatint a maradék mandarin befõtt levébe áztatjuk, majd felmelegítjük, hogy a szemcsék olvadjanak el benne, és belekavarjuk a csokoládés masszába, majd végül a mandarinokat is hozzákavarjuk. A krémet rákenjük a piskótára, kirakjuk keksszel a tetejét és hûtõbe rakjuk dermedni. Amikor teljesen kihûlt az étcsokoládé az olajjal felmelegítjük és rákenjük a süteményre, dermedni hagyjuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2017/02/20/mandar...

sponsored links

Keres?s