Malacsült zsályás rebarbarával.

2018-05-05

sponsored links




Egy igazán szép darab malackarajt vásároltam, és a tervem mindenképpen az volt hogy egyben sütöm meg. A fûszerezésen gondolkodtam, amikor is eszembe jutott, hogy nemrégiben ajándékba kaptam egy fûszerválogatást tartalmazó csomagot, így gyorsan át is néztem. Végül a mustáros karaj-fûszerkeverék mellett döntöttem, és nem csalódtam, mert a hús nagyon finom, és ízletes lett sütés után. Köretnek krumplipürét készítettem, és mivel a kertben óriásira nõtt a rebarbara, így saláta helyett, mézzel karamellizált, zsályás rebarbarát kínáltam hozzá. Méz helyett ízlés szerint cukorral, vagy éppen barna cukorral is megkaramellizálhatjuk a rebarbarát. 






 Malacsült hozzávalói:

1-1,5 kg malackaraj
1 cs mustáros karaj-fûszerkeverék
só (ízlés szerint)
2 dl fehérbor
3-4 ek sertészsír


A húst alaposan dörzsöljük be sóval, és a fûszerkeverékkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellõen átjárják. (Én este fûszereztem be, majd sütésig a hûtõben pihent.)

Egy tepsit kenjünk ki a zsírral, öntsük bele a bort, majd helyezzük bele az elõzõleg befûszerezett húst, és takarjuk le alufóliával.

Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten bõ egy óra alatt pároljuk puhára a húst. (Én légkeverésnél 160 fokon, 70 percig pároltam.)

Ezután vegyük le a fóliát, emeljük meg a hõfokot, locsoljuk meg a húst a pecsenyelével, majd süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 190 fokon sütöttem pirosra.)

Amikor a hús szép pirosra sült, öntsük át egy serpenyõbe az alatta lévõ pecsenyelevet, a húst pedig tálalásig tartsuk melegen.

Ezután a serpenyõben lévõ pecsenyelevet kisebb lángon, néha megkeverve, pár perc alatt kissé sûrítsük be, majd tálalásig szintén tartsuk melegen.





Zsályás rebarbara hozzávalói:

50 dkg rebarbara
4-5 ek méz
kisebb marék zsályalevél
2 tk citromlé 
3-4 ek víz


A rebarbara szár két végét vágjuk le, majd húzzuk le a külsõ, vékony héját. Ezután vágjuk fel kb. 1,5 cm-es darabokra.

Egy serpenyõbe hevítsük fel a mézet, majd keverjük hozzá a feldarabolt rebarbarát, adjuk hozzá a zsályaleveleket, a citromlevet és a vizet, majd pár perc alatt pároljuk készre. (közben óvatosan keverjük meg, de arra vigyázzunk, nehogy szétfõjön) 

Ameddig a hús sül, és a rebarbara készül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét készítettem, mely nagyon jól illett a húshoz, és a rebarbarához.

Tálaláskor helyezzünk a tányérra egy szeletet a malacsültbõl és locsoljuk meg a pecsenyével, kanalazzuk mellé a krumplipürét és a zsályás rebarbarát, majd úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2018/05/m...

sponsored links

Keres?s