Magos kenyér kacsamájpástétommal
sponsored links
A bolti kacsamájpástétom meg sem közelíti,azt amit otthon készítesz.
Fõleg ha a kenyeret is magad sütöd hozzá.
Mi imádjuk. Próbáljátok ki !
Hozzávalók a kenyérhez:
50 dkg liszt
1 csapot evõkanál só
2 kávéskanál cukor
1 csomag szárított élesztõ
8 dkg magkeverék (nálam : napraforgómag, tökmag,dió)
3,5 dl. langyos víz
1 kávéskanál zsír vagy vaj a forma kikenéséhez.
Hozzávalók a pástétomhoz:
5 dkg szalonna
1 evõkanál vaj
1 fej vöröshagyma
40 dkg kacsamáj
15 dkg mascarpone
ízlés szerint: só, fehér bors
Továbbá: olvasztott kacsazsír
Elkészítésük:
A kenyérhez a lisztet összekeverjük a sóval,a cukorral,az élesztõvel és az apróra vágott magvakkal.
Hozzáadjuk a langyos vizet,jól összedolgozzuk. Minimum 3 óráig meleg helyen letakarva kelesztjük
( lehet egy éjszakát is ). Egy fedeles jénai edényt kizsírozzunk,kilisztezzünk,majd a nyúlós kissé még ragadós tésztát beletesszük. Ne ijedjünk meg,ha a tészta nem formázható,lágyabb,mint a hagyományos kenyértészta.
Liszttel megszórjuk a a tészta tetejét,majd lezárjuk az edényt a fedelével.
220 -ra elõmelegített sütõbe tesszük. 35 perc után a sütõ hõmérsékletét 180-fokra mérsékeljük,az edény tetejét levesszük,és tovább kb. 10-15 perc alatt készre sütjük a kenyeret. A sütés mindig függ a sütõnk milyenségétõl! A kész kenyeret kivesszük az edénybõl ,rácson pihentetjük,hûtjük,hogy ne fülledjen be az alja.
A pástétomhoz a szalonnát apróra vágjuk,egy serpenyõben sütni kezdjük,közben hozzáadjuk a vajat,majd a finomra vágott hagymát. Amikor a hagyma üveges hozzáadjuk az ereitõl megtisztított,lemosott kacsamájat,majd jól átpirítjuk. Ügyeljünk arra, hogy nagy tûzön süssük,viszont 2-3 percnél ne tovább,mert akkor könnyen kiszáradhat. A májat lehúzzuk a lángról,tovább 5 percig a serpenyõben pihentetjük. Sózzuk, borsozzuk. Miután kihûlt,hozzáadjuk a mascarponét,és botturmixszal összedolgozzuk,közben ha szükséges még fûszerezzük.
Az elkészült májpástétomot üveg poharakba vagy tálkákba simítjuk és tetejükre olvasztott kacsazsírt öntünk. Hûtõbe tesszük dermedni egy órára,majd a friss kenyérrel kínáljuk.
Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei
Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresõben könnyen megkereshetõek!
Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresõben könnyen megkereshetõek!
Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Borsodi Nyomda közremûködésével megjelent az elsõ limitált példányszámú süteményes füzetem. A kiadványban a ti általatok legtöbbször olvasott sütemény receptek kaptak helyet. A süteményesfüzet, 14 receptet tartalmaz színes illusztrált fotókkal 22 oldalon. A 5 -ös méretben ,küllemét tekintve hûen tükrözi a blogom jellegét.
Ha szeretnétek megvásárolni a következõ linkre kattintva megtehetitek.