Madártej torta

2017-02-20

sponsored links


Hozzávalók: 
a tésztához: 6 tojásfehérje, 6 evõkanál liszt, 6 evõkanál cukor, 1 tasak sütõpor, citromlé, csipet só;
a krémhez: 6 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 4 evõkanál liszt, 2 tasak vaníliás cukor, 3 dl tej, 17 dkg vaj; 
a tetejére: 3 dl habtejszín, 1 teáskanál zselatin, csokoládéreszelék vagy kakaó.
Elkészítése:
A tojásfehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a lisztet és a citromlével felhaboztatott sütõport. Egy sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és elõmelegített sütõben 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihûtjük.
A krémhez a tojássárgáját 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, egy dl. tejjel felhígítjuk, belekavarjuk a lisztet, a maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a keveréket, és sûrû krémmé fõzzük, hagyjuk kihûlni. A vajat a maradék porcukorral krémesre kavarjuk, majd összevegyítjük a tojáskrémmel. A krémet a tésztára kenjük. A zselatint 2 evõkanál hideg vízbe áztatjuk, kissé felmelegítjük, a tejszínt kemény habbá verjük, belekavarjuk a zselatint és a sütemény tetejére kenjük. Csokoládéforgáccsal, olvasztott csokoládéval vagy kakaóval díszítjük.
Tipp: eredetileg a tejszínhabba nem jár zselatin, de így szépen szeletelhetõ!
HúsvétiK. 2017

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s