Madeleine eperöntettel

2017-04-27

sponsored links


 Ezt a kis, kagyló forma tésztát egyszerû sütni, csak forma kell hozzá. Frissen készített eperöntettel abbahagyhatatlan.

 Hozzávalók (22 darabhoz): 8 dkg liszt, 8 dkg cukor, 8 dkg vaj, 2 tojás, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál sütõpor, csipet só; az eperöntethez: 25 dkg eper, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál citromlé; a formákat kikenni: kevés vaj és liszt.

 Elkészítése: A vajat közepes tûzön világos mogyorószínûre barnítjuk és hagyjuk kihûlni. A tojásokat a cukorral, a sóval fehéredésig kavarjuk, majd beledolgozzuk a citromhéjat, a sütõporos lisztet és a vajat. A kivajazott-lisztezett kagylóformákba evõkanál segítségével beletöltjük a tésztát, 180 fokra elõmelegítetett sütõben addig sütjük, amíg a szélein elkezd barnulni. Az epret megmossuk, összeturmixoljuk, elkavarjuk a citromlével meg a porcukorral, majd a kihûlt süteményekkel kínáljuk.

Folytats a blogon ... sarokkonyha.blogspot.com/2017/04/made...

sponsored links

Keres?s