MACESZ GOMBÓC, MATZO BALLS

2017-02-16

sponsored links



Aranyló finom meleg leves és benne macesz gombóc. Hüvõs, ködös, influenzás idõszakban a meleg leves evvel a finom levesbetéttel akár orvosságként is müködik.

Egy két tipp, hogy jó legyen:
Ha lapokban vesszük a maceszt, darájuk meg.
Ahány tojás, annyi kanál libazsír és annyi evõkanál víz.
 Finomabb libazsirral, de az olaj is megteszi.
Viz helyett jó a leves leve is.
Nem szabad sokáig keverni, mert kemény lesz.
A maceszlisztet óvatosan adagoljuk, mert a nedvesség hatására megduzzad.
Kisebb golyók,  kb. golf vagy ping pong labda méretûek készitése a  jobb, hiszen  a fõzés közben jócskán megnõnek a gombócok
A gombocókat hideg vizes, vagy olajos kézzel formázzuk meg, igy nem raganak azok a kezünkhöz.
Ha lapokban vesszük a maceszt, da
ráljuk meg.


Hozzávalók:

 kb.12 dkg maceszliszt
libazsir vagy olaj
2 tojás
2 g törött bors
zöld petrezselyem

viz

Tálba tegyünk a 2 tojást, 2  evõkanál libazsírt  2 evõkanál levest és egy csipet sót és az apróra vágott petrezselymet, jól keverjük össze.
Ezután , lassan adagolva tegyünk annyi  maceszlisztet hozzá amennyit  felvesz, majd  összekeverjük, de nem keményre, kb galuska tésztának megfelelõre.  Egy óra pihentetés következik. Vizes vagy olajos   kézzel kis gombócokat formázunk és a  forrásban lévõ  levesbe teszük. Kb  fél óra alatt megpuhulnak.
A gombocókhoz adhatunk kevés õrölt szerecsendiót és õrölt gyömbért is
 







Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2017/02/macesz...

sponsored links

Keres?s