sponsored links

Mézes zserbó

2011-12-25

sponsored links


Minden évben anyukámmal megosztva  sütjük a sütiket. Karácsony előtt megbeszéljük, ki melyiket készíti. Mivel általában enyém a zserbó, gondoltam idén mézes zserbó lesz, kivételesen. Nem bántam meg! A receptet a téli Stahl magazinban találtam és állítólag a gödöllői Solier Cafe cukrászának a kezéből került ki, de ez már a tesztelt, saját változatom.  Vigyázat! Egy nap pihen a tészta és az elkészítés után egy napig összeérik. De ha több napot áll, annál jobb!

Recept egy 30x40 mézes zserbóhoz

Hozzávalók:
  a tésztához: 500 g finomliszt, 10,5 g szódabikarbóna, 1 púpos teáskanál őrölt fahéj, 1 tk. mézes fűszerkeverék, 1 citrom reszelt héja, 3 tojássárgája, 200 g porcukor, 130 g méz, 1 1/4 dl tej
  a krémhez: 1,2 l zsíros tej, 1 vaníliarúd kikapargatott magjai, 300 g kristálycukor,  1 csipet só, 100 g búzadara, 200 g puha vaj
  a mázhoz: 300 g ...

Folytatás a blogon ... bakeann.blogspot.com/2011/12/mezes-zs...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok