Málnaszósz
sponsored links
Ma megint rántott camembert volt a vacsora. :) Még jó, hogy a múltkor írtam, hogy ritkán készítek. Bezzeg most! A minap újra találtam akciós sajtot és nem akartam, hogy ismét sokáig árválkodjanak. ...de hát a rántott camembert-hez gyümölcsös szósz is jár... Mivel rengeteg zamatos málna van a mélyhûtõben, abból készítettem pikáns kísérõt a sajt mellé.
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg málna
3 ek. cukor
1 késhegynyi õrölt fahéj
1 késhegynyi õrölt gyömbér
1 dl víz
2 ek. étkezési keményítõ
- A málnából két maréknyi szép egész szemet félre teszünk. A többit a cukorral és fûszerekkel együtt egy kis lábasba tesszük és közepes lángon elkezdjük összefõzni.
- Mikor a cukor feloldódott és a málnaszemek szétestek, hozzáadjuk a vízben oldott keményítõt és besûrítjük a szószt.
- Még forrón, óvatosan belekeverjük az egész málnaszemeket.
- Langyosra hûtve tálaljuk.