Málnás clafoutis - Tejpite

2013-06-26

sponsored links



Pudinghoz hasonló állagú, pillanatok alatt elõállítható sütemény. Önállóan is finom, gyümölccsel gazdagítva pedig egy igazán nyári desszertet kapunk.

Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez

250 g málna
1 liter tej
200 g finomliszt
150 g cukor
csipet só
1 evõkanál vaníliakivonat
fél citrom reszelt héja
4 tojás
kevés vaj a tepsi kenéséhez

A sütõt 170 fokra melegítjük, a tepsit kivajazzuk.
A száraz hozzávalókat tálba mérjük és a tejjel (apránként adagolva) csomómentes tésztát keverünk.
Hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliát. A tojásokat fehéredésig verjük, és a híg masszához forgatjuk.
Beleöntjük a tepsibe, egyenlõen elosztva rászórjuk a gyümölcsöt.
Sütõbe toljuk és 40-50 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe is megszilárdul.
Langyosan szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.


Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2013/06/malnas...

sponsored links

Keres?s