Lopott idõ egy bejegyzésre

2017-08-10

sponsored links

Úgy döntöttem, nyaralásunk utolsó elõtti estéjén még lopok 15 percet magamnak és írok végre egy bejegyzést. A tervek szerint persze legalább kétnaponta akartam volna írni valamit, de hiába a nyaralás, ha az anyaság 7/24-es üzemmódban mûködik. Az utóbbi hetekben pedig fõleg, sokszor nem is értettem, hogy tudok még ébren maradni, én, aki régebben zombi voltam, ha nem aludtam 8 órát.
Egyébként a nyaralást sem terveztük. Csak Prücsi annyira nem bírja a meleget, hogy hirtelen ötlettõl vezérelve elérhetõ távolságban kerestünk gyorsan olyan helyet, ahol hidegebb van és már indultunk is (mázli, hogy az Uramnak is pont most volt szabadsága).

Tudom, otthon még meleg van, de azért én egy sütnivaló receptet hozok most, mivel két nap múlva hazaért az a hidegfront, aminek mi az elõszelét itt már érezzük a hegyekben: esõ és 10 fok (most így este legalábbis, bár holnapra nappalra sem mond sokkal többet az elõrejelzés :) ).

A recept a Kifõztük augusztusi számában is megjelent.

Áfonyás lepény


Hozzávalók 12 szelethez
10 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
5 dkg fehér tönykölyliszt
12 dkg nyírfacukor
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg natúr joghurt
3 tojás
1 teáskanál sütõpor
1 vaníliarúd
a formához:
vaj
liszt
továbbá:
25 dkg áfonya

A nyírfacukrot kézi mixerrel kihabosítjuk a tojással, majd hozzáadjuk a vajat és a szoba-hõmérsékletû joghurtot. Belekeverjük a sütõporral elvegyített liszteket és a vaníliarúd kikapart magjait. Kivajazott, -lisztezett piteformába töltjük, a tetejére szórjuk az áfonyát. 180 fokos sütõben, alsó-felsõ sütésen 25-30 perc alatt megsütjük.


Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2017/08/lopott-i...

sponsored links

Keres?s