Leves, ami télies, mégis könnyed

2017-01-12

sponsored links

Levesre vágytam, ami télies és könnyed. Sikerült kitalálnom egy ilyet, és mondhatom, nagyon jó lett. 



Azt azért most is elmondom, minden mindennel helyettesíthetõ. Ha az van otthon, vagy könnyebben jutsz hozzá, csináld "normál" kelkáposztából, és sárgarépábó, vagy sütõtökbõl. Hidd el, finom lesz!

Hozzávalók:
  • 1 evõkanál olívaolaj
  • 4 szelet császárszalonna, csíkokra vágva
  • 15 dkg (szürekemarha)kolbász hosszában félbevágva, felszeletelve
  • 1 kisebb vöröshagyma apróra kockázva
  • 2-3 cikk összezúzott fokhagyma
  • 30 dkg édeskrumpli feldarabolva
  • 15 dkg csíkokra vágott fodros kel
  • 2-3 kávéskanálnyi só
  • 2 evõkanálnyi csípõs torma 
  • 2 evõkanálnyi juhtúró
a galuskához:
  • 1 db tojás
  • 2 evõkanál juhtúró
  • 1 evõkanál csípõs torma
  • 2 púpos evõkanál teljes kiörlésû tönkölybúzaliszt
A bacont és a kolbászt az olívaolajon ropogósra sütöttem, majd egy szûrõkanállal kiszedtem az olajból.

A hagymát a fazékban visszamaradt zsiradékon megpároltam úgy, hogy a sót is rászórtam. Hozzátettem a fokhagymát, rászórtam az édeskrumplit, összepirítottam, és felöntöttem 2 liter vízzel. Amikor az édeskrumpli már majdnem teljesen puha volt, beleszórtam a felcsíkozott fodros kelt, aminek csak pár perc a fõzési ideje.

Amíg újra felforrott a leves, összekevertem a galuska hozzávalóit, és 3-4 percnyi forralás után beleszaggattam. Nem túl apró galuskákat csináltam, úgy gondoltam, ilyen hosszúak illenek ebbe a levesbe.

Amikor kész lettem a szaggatással, egy kistálkában összekevertem a 2 evõkanálnyi csípõs tormát és a juhtúrót, felhígítottam egy kis levessel, és beleöntöttem a kutyulékot a fazékba, Ekkor már csak egy kicsit forraltam, elzártam a tüzet, és pár percig hagytam "pihenni" úgy, hogy a kolbász és szalonna darabokat visszatettem bele.







Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s