Leveles tésztában sült fûszeres camembert

2017-06-13

sponsored links

Nagy sajt rajongók vagyunk mind a ketten és van olyan szombati nap, amikor nincs kedvem bonyolult étel elkészítéséhez - ez amúgy gyakran így szokott lenni, arra ott a vasárnap -, akkor elõfordul, hogy rántott vagy sült sajt az ebéd valamilyen könnyû körettel. Itt a leveles tészta adott, ehhez már nem is hiányzott más, mint egy üveg házi áfonyalekvár és egy adag vinegrettés madársaláta.








Leveles tésztában sült fûszeres camembert
Hozzávalók 4 személy részére:
20 dkg leveles tészta
4 camembert sajt (10-12 dkg/db)
friss rozmaring, bazsalikom és kakukkfû levelek
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 tojás sárgája

továbbá
áfonyalekvár

a salátához
1 doboz madársaláta
3 evõkanál balzsamecet
2 evõkanál extraszûz olívaolaj
1 teáskanál magosmustár
1 teáskanál méz

bors

Elkészítés:
A camember sajtok tetejét bevágjuk középen, beleszúrunk egy pár rozmaring,bazsalikom és kakukkfû levelet és bekenjük a tetejét zúzott fokhagymával. A leveles tésztánkat kiterítjük, 4 kockára szeljük, majd mindegyikre egy-egy camembertet helyezünk és becsomagljuk. Megfordítjuk úgy, hogy alul legyen a hajtás és sütõpapírra helyezzük. Felvert tojássárgájával megkenjük, majd elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A salátát megmossuk. A balzsamecetet kikeverjük az olívaolajjal, a magosmustárral és a mézzel, majd sóval, borssal ízesítjük és a madársalátához adjuk, végül megforgatjuk.
Áfonyalekvárral tálaljuk.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/06/level...

sponsored links

Keres?s