Lengyel almás lepény
sponsored links
Kevert linzi tészta / kg
vaj 30 dkg
porcukor 20 dkg
tojássárgája 8 dkg (4 db)
liszt 33 dkg
keményítõ 8 dkg
sütõpor 2 dkg
tej 12 dkg
mazsola 15 dkg
rum 3 dkg
alma:
alma 1,2 kg
citrom 1 db
fahéj, mézes fszk.
tojáshab:
tojásfehérje 12 dkg (4 db)
cukor 15 dkg
mandulaliszt 5 dkg
mandulaliszt 5 dkg
szeletelt mandula 5 dkg
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, egyenként belekeverjük a tojássárgáját, majd a tejet és a rumot és végül a szárazanyagokat. Szilikonos papírra helyezett fémkeretbe elsimítjuk.
A meghámozott, kicsumázott szeletelt almát elkeverjük a citrom levével, reszelt héjával és a fûszerekkel, majd ráterítjük a fémkeretben lévõ tésztára.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a mandulalisztet és rásimítjuk az almára és megszórjuk szeletelt mandulával. 170°c-on sütjük 20-25 percig. kihûlés után szeleteljük és porcukorral meghintjük.