Lencsesaláta, aminek a nagy része nyers

2017-01-14

sponsored links

A 32. Blogkóstolóról ebben a bejegyzésben már mindent elmondtam.

A második "kóstolásom" ez a lencsesaláta, amit Szilveszter napján csináltam, és másnap ettük, így vélhetõen nagyon gazdagok leszünk az idén.

Most is idemásolom az eredeti bejegyzést az Õrülten jó ételek blogról, és kiegészítem a magam "mondandójával": én nem tettem bele porcukrot, és a lencsét nem "direkt" fõztem, hanem az egyébként fõvõ vegán lencselevesbõl mertem ki (ezért eredetileg annyival többett tettem bele) a bezöldségelés elõtt. Még annyit, hogy az általában beszerezhetõ "fõzési" lencse, feketelencse és vöröslencse keverékébõl született a saláta, mivel a leves ezekbõl fõtt. Ennek a hármasnak az az érdekessége, hogy a vöröslencse jobban, hamarbb szétfõ, a fekete pedig kevésbé szétfõvõ típus, így a hármas állag egy különleges texturát adott az ételnek. Még egy piciben eltértem az eredeti recepttõl, én nem szoktam áztatni a lencsét, így most sem tettem, mivel ügyetlen fõzõ vagyok, és hajlamom van az áztatás után péppé fõzni az egészet,


Tehát, a Csaba leírása:

Hozzávalók:
20 dkg lencse
3 db alma
3 szál szárzeller
2 p. tejföl (1/175g)
2 ek. torma
4 ek. olívaolaj
2-3 db babérlevél
porcukor (ízlés szerint)
szerecsendió
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd átmossuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára fõzzük; lecsepegtetjük, kihûtjük.
Az öntethez a tejfölöket a tormával, és az olívaolajjal összekeverjük, sóval, frissen reszelt szerecsendióval, és ízlés szerinti mennyiségû porcukorral ízesítjük. (én csak egy egész pici cukrot tettem bele)
A szárzellert és az almát kicsi kockákra vágjuk, majd a lencsével együtt, alaposan összeforgatjuk az öntettel.








Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s