Lencsesaláta, aminek a nagy része nyers
sponsored links
A 32. Blogkóstolóról ebben a bejegyzésben már mindent elmondtam.
Tehát, a Csaba leírása:
A második "kóstolásom" ez a lencsesaláta, amit Szilveszter napján csináltam, és másnap ettük, így vélhetõen nagyon gazdagok leszünk az idén.
Most is idemásolom az eredeti bejegyzést az Õrülten jó ételek blogról, és kiegészítem a magam "mondandójával": én nem tettem bele porcukrot, és a lencsét nem "direkt" fõztem, hanem az egyébként fõvõ vegán lencselevesbõl mertem ki (ezért eredetileg annyival többett tettem bele) a bezöldségelés elõtt. Még annyit, hogy az általában beszerezhetõ "fõzési" lencse, feketelencse és vöröslencse keverékébõl született a saláta, mivel a leves ezekbõl fõtt. Ennek a hármasnak az az érdekessége, hogy a vöröslencse jobban, hamarbb szétfõ, a fekete pedig kevésbé szétfõvõ típus, így a hármas állag egy különleges texturát adott az ételnek. Még egy piciben eltértem az eredeti recepttõl, én nem szoktam áztatni a lencsét, így most sem tettem, mivel ügyetlen fõzõ vagyok, és hajlamom van az áztatás után péppé fõzni az egészet,
Most is idemásolom az eredeti bejegyzést az Õrülten jó ételek blogról, és kiegészítem a magam "mondandójával": én nem tettem bele porcukrot, és a lencsét nem "direkt" fõztem, hanem az egyébként fõvõ vegán lencselevesbõl mertem ki (ezért eredetileg annyival többett tettem bele) a bezöldségelés elõtt. Még annyit, hogy az általában beszerezhetõ "fõzési" lencse, feketelencse és vöröslencse keverékébõl született a saláta, mivel a leves ezekbõl fõtt. Ennek a hármasnak az az érdekessége, hogy a vöröslencse jobban, hamarbb szétfõ, a fekete pedig kevésbé szétfõvõ típus, így a hármas állag egy különleges texturát adott az ételnek. Még egy piciben eltértem az eredeti recepttõl, én nem szoktam áztatni a lencsét, így most sem tettem, mivel ügyetlen fõzõ vagyok, és hajlamom van az áztatás után péppé fõzni az egészet,
Tehát, a Csaba leírása:
Hozzávalók:
20 dkg lencse
3 db alma
3 szál szárzeller
2 p. tejföl (1/175g)
2 ek. torma
4 ek. olívaolaj
2-3 db babérlevél
porcukor (ízlés szerint)
szerecsendió
só
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd átmossuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára fõzzük; lecsepegtetjük, kihûtjük.
Az öntethez a tejfölöket a tormával, és az olívaolajjal összekeverjük, sóval, frissen reszelt szerecsendióval, és ízlés szerinti mennyiségû porcukorral ízesítjük. (én csak egy egész pici cukrot tettem bele)
A szárzellert és az almát kicsi kockákra vágjuk, majd a lencsével együtt, alaposan összeforgatjuk az öntettel.